Sök till högre YH-studier

Obs! Sidan uppdateras under hösten

Ansökan till Novias examensinriktade dag- och flerformsstudier på svenska pågår 16-30.3.2022 i studieinfo.fi. Ansökan till Bachelor- och Masterstudier på engelska pågår 5-19.1.2022 i studyinfo.fi

 

Steg för steg

 

1) Ansök på studieinfo.fi 

Fyll i den elektroniska ansökningsblanketten via studieinfo.fi och skicka in den under ansökningstiden 16-30.3.2022 kl. 15.00.

2) Förbered bilagor

Förbered följande bilagor: 

  • Förhandsuppgift 
  • Arbetsintyg
  • Betyg (YH-betyg/Kandidat/Bachelor)

Exakt information finns i studieinfo.fi under respektive utbildning. 

3) Ladda upp bilagor 

I ansökningsblanketten finns specificerat vilka bilagor du skall ladda upp i den elektroniska ansökningsblanketten senast 6.4.2022 kl. 15.00.

4) Förbered dig för urvalsprov

År 2022 ordnas inte urvalsprov till de högre YH-utbildningarna på svenska.

5) Urvalsprov 

År 2022 ordnas inte urvalsprov till de högre YH-utbildningarna på svenska. Antagning sker på basen av inlämnad förhandsuppgift, betyg och arbetsintyg.

6) Resultat 

Alla resultat publiceras senast 8.7.2022. Du får ett e-postmeddelande om du blir antagen, håll koll på din inbox (och skräppost). E-postmeddelandet sänds till den e-post du uppgett i ansökningsblanketten. Observera att mottagande av studieplats är bindande och du kan endast ta emot en studieplats som leder till högskoleexamen per termin i Finland. Om du är på en reservplats till en utbildning kan du ännu antas till den utbildningen senast 2.8.2022 kl. 15.00.

7) Antagen studerande?  

Kom ihåg att motta din studieplats i studieinfo-tjänsten och följ de angivna instruktionerna. Gör samtidigt terminsanmälan. 

Hittade du oss efter ansökningstiden?

Vår öppna YH är öppen för alla. Du kan studera kurser från vårt utbildningsutbud som en öppen YH-studerande. Vi erbjuder studier inom de flesta högre YH-utbildningarna också via Öppna YH.