Sök till högre YH-studier

 

Ansökan till Novias examensinriktade dag- och flerformsstudier på svenska sker via ansökan 18.3-1.4.2020 i studieinfo.fi.

Ansökan till Bachelor- och Masterstudier på engelska sker via ansökan 8-22.1.2020 i studyinfo.fi. Om du vill söka till en engelskspråkig utbildning kan du läsa mera här.

 

Steg för steg

 

1) Ansök på studieinfo.fi 

Fyll i den elektroniska ansökningsblanketten via studieinfo.fi och skicka in den under ansökningstiden 18.3-1.4.2020 kl. 15.00.

2) Förbered bilagor

Förbered följande bilagor: 

  • Förhandsuppgift 
  • Arbetsintyg
  • Betyg (YH-betyg/Kandidat/Bachelor) 

3) Ladda upp bilagor 

Ladda upp bilagor, som nämns i ansökningblanketten, i din elektroniska ansökan senast 8.4.2020 kl. 15.00.

4) Förbered dig för urvalsprov

Om du har ansökt till kulturutbildning får du en separat kallelse till urvalsprov tidigast den 9.5. 

5) Urvalsprov 

Delta i urvalsprov enligt kallelse. 

6) Resultat 

Alla resultat publiceras senast 15.7.2020. Du får ett e-postmeddelande om du blir antagen, håll koll på din inbox (och skräpposten). E-postmeddelandet sänds till den e-post du uppgett i ansökningsblanketten. Observera att mottagande av studieplats är bindande och du kan endast ta emot en studieplats som leder till högskoleexamen per termin i Finland. Om du är på en reservplats till en utbildning kan du ännu antas till den utbildningen senast 3.8.2020.

7) Antagen studerande?  

Kom ihåg att motta din studieplats i studieinfo-tjänsten och följ de angivna instruktionerna. Gör samtidigt terminsanmälan. Studierna inleds i slutet av augusti, exakta datum publiceras senare. Mera information för nya studerande hittar du här

 

Hittade du oss efter ansökningstiden?

Vår öppna YH är öppen för alla. Du kan studera kurser från vårt utbildningsutbud som en öppen YH-studerande. Vi erbjuder studier inom de flesta högre YH-utbildningarna också via öppna yrkeshögskolan, läs mera här.