Paneldiskussion ”Vilka kompetenser och yrken behövs i framtiden?” på SuomiAreena 26.6.2024

26.6.2024
Evenemang
paneldiskussion nyhet
Datum: 26.6.2024
Tid: 14.00-14.45
Plats: Mikaelsgården, Mikonkatu 20–22, Björneborg

Novia ordnar tillsammans med Folktinget en paneldiskussion på Mikaelsgården, Mikonkatu 20–22, med rubriken ”Vilka kompetenser och yrken behövs i framtiden?”

I en värld som ständigt förändras behöver vi stå rustade med de rätta kompetenserna för att kunna anpassa oss och ta vara på de möjligheter som framtidens yrkesliv erbjuder. Den digitaliserade tid vi lever i ställer också krav på att vi ger våra unga de verktyg och kunskaper som behövs för att möta framtidens yrkesliv. Utbildningen spelar en central roll i att forma de ungas framgång och skapa en hållbar social och ekonomisk utveckling.

Men vilka kompetenser behövs i framtiden och vilka yrkeskårer behövs på arbetsmarknaden? Vilka ämnen och undervisningsmetoder bör integreras för att förbereda våra unga för de komplexa utmaningar de kommer att möta? Vilka särbehov finns gällande den svenskspråkiga arbetskraften utvecklas, så att de finlandssvenska regionerna kan utvecklas framgångsrikt och så att språkliga och kulturella behov tillfredsställs?

Paneldeltagare:

  • Prorektor Eva Sandberg-Kilpi, Yrkeshögskolan Novia
  • Folktingets ordförande, riksdagsledamot Henrik Wickström
  • Specialsakkunnig Pamela Granskog, Undervisnings- och kulturministeriet
  • Managing Partner Christopher Thölix, Signium


Moderator: Bella Alén, alumnkoordinator vid Yrkeshögskolan Novia

 

SuomiAreena som i år ordnas 25.-28.6.2024 är Finlands största samhälleliga festival i Björneborg. SuomiAreena grundades av mediabolaget MTV Oy och staden Björneborg år 2006.  SuomiAreena lyfter upp fördomsfria handlingar och ambitiösa målsättningar, som för samhället framåt.

                    

Tilläggsuppgifter:

Alumnkoordinator Bella Alén, tfn 050 472 7805