Åbo som studieort

Åbo är en utbildningsinriktad storstad med över 40 000 studerande, studielivet i staden är livligt och har många traditioner. Åbo är ett utmärkt val av studiestad - här finns storstadens fördelar med brett utbud av aktiviteter men samtidigt har staden behållit en småstadskänsla. Allting ligger nära beläget och det är lätt att röra sig mellan hemmet och universitet. Kronan på verket är gemytliga Aura å som rinner genom och sätter sin prägel på staden.

Bostad i Åbo

Boendesituationen i Åbo är bra. Studentbystiftelsen i Åbo (TYS) och Studentkåren tillhandahåller studerande med bra utrustade studentbostäder runt om i staden till ett förmånligt pris. Även den privata bostadsmarknaden kan vara ett bra alternativ för studerande i Åbo där man genom internet och tidningsannonser har möjligheter att hitta bra boende till ett bra pris. I Åbo finns det också gott om studiebostäder och bostäder på fria marknaden, och det är också många studerande som hyr dessa.

Aboa Mare ger sjöfartsutbildning

Med utsikt över hamnen håller sjöfarten till med specialutrymmen som kommandobryggor med simulatorer och en riktig stjärnhimmel på Hertig Johans parkgata 21 i Auriga Business Center. Vid Aboa Mare finns sjöfartutbildning på andra stadiet vid Axxell samt på yrkeshögskolenivå vid Novia. 

  • Tio simulatorbryggor, en maskinrumssimulator, en VTS-simulator, en Navis DP-simulator och en radiosimulator
  • Över 200 års erfarenhet av sjöfartsutbildning
  • Novia har ca. 400 studerande vid Aboa Mare
Auriga Abo3

Kontaktuppgifter

Aboa Mare, Hertig Johans parkgata 21, 20100 Åbo, tfn (02) 432 3000, studerandeservice@novia.fi