Visa alla inlägg skrivna 2020
Projektåret som gått: lokal matproduktion, alternativa matnätverk och covid-19
Projektet Lantbruk 2.0 startade sin verksamhet våren 2020, med finansiering från Svenska kulturfonden. Under året som gått har projektet fokuserat på alternativa matnätverk, dvs.
Läs merVerksamhetsmiljöer för studerandeentreprenörskap på Yrkeshögskolan Novia
*Det nationella projektet Yrittäjyys ja yrittäjämäinen toiminta (OPI TOI) har skapat ett underlag för att utvidga och stärka nätverk för utbildning av entreprenörskap. *
Läs merNovia participates in a a HEI ICI project in Tanzania
Earlier this year, a project application by a consortium consisting of Novia, University of Turku and Turku UAS received funding from HEI ICI, a programme financed by the Ministry of Foreign Affairs and administered by...
Läs merServicedesign inom social- och hälsovård
Inom Sotepeda 24/7 projektet ( https://sotepeda247.fi/) är syftet att stärka kunskaperna i digitala lösningar inom social- och hälsovård hos lärare, studerande och professionella, men även att sätta ett större focus på kundmedverkan och kundupplevelser.
Läs merÄr REKO hållbart?
REKO:s grundidé, vilket baserat sig på att idka rejäl konsumtion, ligger i att sammanföra producenterna och konsumenterna utan grossbutikens mellanhänder. Vid sidan av detta finns det diverse riktlinjer angående hur allting skall fungera och vad...
Läs merOm mat och klimat
I enlighet med regeringsprogrammet arbetar jord- och skogsbruksministeriet med ett program för klimatvänlig mat. Programmet ska hjälpa det finska samhället att övergå till ett klimatsäkert livsmedelssystem.
Läs merKonstens och kulturens värde
Det lär ska ha varit så att när Storbritannien attackerades av Tyskland under andra världskriget så sattes det fram ett förslag om att kulturbudgeten skulle användas för att utöka försvaret.
Läs merHälsningar från Jakobstad
Hej och välkomna att följa min vardag som forskningsledare på institutionen för kultur i Jakobstad! Här på bloggen så kommer jag i några inlägg att berätta om mitt jobb som forskningsledare och om våra projekt...
Läs merDen finlandssvenska, eller Finlands svenska måltidsakademi och andra tankar kring kultur och identit
Finlands svenska Måltidsakademis interimsstyrelse på Björnhofvda gård, Åland. Med på bilden är (med början uppe i vänstra hörnet) Richard Tellström Stockholms Universitet, Lena Brenner Ålands Landsbygdscentrum, Sam Pettersson YH Novia, Carita Wallman-Larsson pensionär, Yrsa Lindqvist...
Läs merHöstens hälsningar från FM i Mathantverk i Jyväskylä
För det första vill jag konstatera, Finland är ett stort land. Hit ryms mycket och det är mycket att upptäcka om man tar sej tiden att titta noga.
Läs mer