Gruppfoto web2

18.05.2020 | Kommentarer

Hälsningar från Jakobstad

Hej och välkomna att följa min vardag som forskningsledare på institutionen för kultur i Jakobstad! Här på bloggen så kommer jag i några inlägg att berätta om mitt jobb som forskningsledare och om våra projekt på kulturen i Jakobstad. Jag har jobbat på YH Novia sen 2016 då jag började som projektledare i två olika projekt, sen dess så hann jag jobba i några projekt till, tills jag för ganska exakt ett år sen fick möjlighet att börja jobba som forskningsledare. Jag är utbildad bildkonstnär och har en master i entrepreneurship in the arts. Innan jag började jobba på Yh Novia så jobbade jag bl. a. som frilansande bildkonstnär, egen företagare, evenemangsproducent och som lärare.

Det som driver mig, såväl professionellt som privat, är att lära mig nya saker och det är också det som är så roligt med mitt nuvarande jobb. När man jobbar med forsknings- och utvecklingsprojekt så finns det inte bara utrymme för att lära sig nytt, det är också en förutsättning för att man ska ha möjlighet att göra ett bra jobb. Samtidigt så måste man komma ihåg att även om resultaten i ett projekt inte blir det som man hade förväntat sig, eller de på något sätt är "misslyckade" så är de också lärdomar, och framför allt så är de fortfarande resultat.

I dagsläget har vi en ganska bred projektportfölj på institutionen för kultur, i den ryms allt från projekt med spelindustrin till barockserenator, indisk filmindustri och strategisk utveckling av den ideella sektorn. Allt som kan tänkas rymmas inom begreppet kultur alltså! Under min tid som bloggare här på Novialia ska jag berätta mera om projekten hos oss och även dela med mej av spännande möten och evenemang som jag har fått ta del av i mitt jobb.

På bilden ser ni mig och mitt kreativa team med projektledare! Fotograf: Bildbolaget Du&VI