Novia representerat i Building Arctic Europe konferensen där det senaste inom byggbranschen diskuteras

30.1.2024
Kultur som förändringskraft Nyhet Hållbarhet
Building Arctic Europe 2024

Yrkeshögskolan Novias projektledare Ida Britta Petrelius gästar Building Arctic Europe konferensen 6 – 7 februari i Luleå. Konferensen samlar små och medelstora företag inom byggbranschen i Norge, Sverige och Finland. 

Petrelius deltar i sessionen ‘Sustainable Building in Arctic Europe’ där hon kommer lyfta behovet och möjligheterna för byggbranschen att verka mer cirkulärt, med exempel på hur nya finska bygglagstiftningen, som träder i kraft 1.1.2025, kan möjliggörare detta bland annat genom ökad digitalisering. 

Petrelius jobbar idag med projektet Kultur och Hållbarhet, där tvärvetenskaplig samverkan för att öka styrfarten i omställningen är ett viktigt tema.  

“Innan dess var jag Novias projektledare i projektet Developing Circular Design (DeCiDe), där vi fokuserade på att rusta tillverkande industrin med ett tankesätt och den praktiska kunskap som behövs för att förbli konkurrenskraftig i marknader där kraven på hållbarhet och cirkuläritet väntas öka. Jag ser framemot att höra hur de andra på konferensen tänker kring byggbranschens roll i den cirkulära omställningen idag”, säger Ida Britta Petrelius  

Konferensen ordnas av Norrbottens handelskammare och LTU Business vid Luleå tekniska universitet.  

För mer information kontakta

Yrkeshögskolan Novia, projektledare Ida Britta Petrelius, idabritta.petrelius@novia.fi