Högskolan Novia besöker Nolia karriär i Umeå

31.1.2024
Nordiskt samarbete Nyhet
Traffa Novia i Umea

Novia är högskolan längs Finlands västra kust, med campus i Vasa, Åbo, Jakobstad och Raseborg. Novia kommer till Nolia karriär i Umeå 6.2 och presenterar studiemöjligheter som finns hos oss!

Novia är en praktiskt inriktad högskola med utbildning på Bachelor- och Masternivå inom våra utbildningsområden: bioekonomi, företagsekonomi, hälsa och välfärd, konst och kultur samt teknik och sjöfart. Hos oss kan du alltså bli sjuksköterska, ingenjör, tradenom, socionom, agrolog, sjökapten, musiker eller inredningsdesigner för att nämna några yrkesmöjligheter.

Vi erbjuder studier på svenska och engelska, om du söker till våra svenskspråkiga utbildningar är studiespråket svenska. Novia finns på svenskspråkiga orter i Finland och du behöver inte förstå eller prata finska för att plugga hos oss.

Det finns många fördelar med att plugga i Finland. Utbildningen är gratis, det finns gott om studentbostäder och studentlunch på campus kostar endast tre euro (30 kronor!) Läs mer om högskolestudier på vår sajt Studera i Finland.

Novia är en yrkeshögskola, vilket är något annat i Finland än i Sverige. Yrkeshögskola i Finland motsvarar högskoleutbildning i Sverige.  

Du kan söka till oss genom högskoleprovet i Sverige eller delta i det nationella YH-urvalsprovet i Finland. Läs vår checklista för mer information om hur du kan söka till oss.  

Välkommen att besöka vår monter på Nolia Karriär Umeå, du hittar oss på plats 146 kl. 9 -15!

 

För mer information kontakta

Yrkeshögskolan Novia, kommunikationschef Jenny Svartsjö, mobil +358 505 617 803

Yrkeshögskolan Novia, informatör, Caroline Lång, mobil +358 50 470 6592

 

Novias marknadsförings- och kommunikationspersonal som deltar i mässan är på plats i Umeå 5–6.2 och är tillgängliga för medier.