Campus Raseborg

Varmt välkommen till Novias campus i Raseborg. Du har förhoppningsvis redan läst information som rör samtliga nya studerande vid Yrkeshögskolan Novia. 


För information om studiestarten för utbildning på engelska, se information på de engelska sidorna.

Studiestart

Studierna inleds  i augusti 2022 på Raseborgsvägen 9, Ekenäs. Mottagande av studieplatsen sker under sommaren 2022.

 

Information om Campus Raseborg

Novias campus i Raseborg ligger i centrum av Ekenäs i den lummiga Seminarieparken. På campus finns en ljus och modern huvudbyggnad och studiebostäder.

Bostäder

Ett stenkast från huvudbyggnaden ligger studiebostäderna, som ägs av företaget Kustregionens utbildningsfastigheter www.kustfast.fi. Bostäderna är delvis möblerade och i hyran ingår el, värme och internetanslutning. Det är även möjligt att hyra en bostad på den fria marknaden. Utbudet på hösten brukar vara gott. På Facebook annonseras hyreslägenheter ofta ut via gruppen Raseborgs Bostadsmarknad.

Att ta sig till campus

Campus Raseborg ligger på Raseborgsvägen 9 i Ekenäs. Om du kommer med bil, kan du parkera på huvudbyggnadens parkeringsplats. Tågstationen ligger på ca 10 minuters gångavstånd från campus och busshållplatsen ligger nästan tvärs över gatan.

Studieförmåner

Som studerande kan du ta del av flera fina förmåner när du är medlem i Novias Studerandekår, Novium.  Du får t.ex. billigare deltagande i olika evenemang samt gratis juridisk rådgivning. Medlemsavgiften är endast 35 euro per läsår. Med studiekortet får du också rabatt på t.ex. resor och mat. 

BYOD praxis (Bring Your Own Device)

Campus Raseborg arbetar ständigt på att förbättra och modernisera sin undervisning och sin pedagogiska profil.
Eftersom datorer blivit ett så vardagligt element i arbetet för alla, så uppmuntras alla studerande som inleder sina studier att ha egen datorutrustning med sig för det reguljära studiearbetet (Bring Your Own Device praxis BYOD).

Det kommer fortsättningsvis att finnas datasalar, speciellt för den del av studiearbetet som kräver tyngre programvara och specialutrustning.

Angående datoranskaffningar bör ni välja en bärbar dator som är utrustad med kontorsprogram, internetförbindelse och webbkamera.

Operativsystemet som rekommenderas är Windows 7 eller nyare. Mac OS X har inte så omfattande stöd och Linux och andra operativsystem stöds inte av Novias ICT service.

I samband med studiestarten ges instruktioner om hur ni gratis får tillgång till Microsoft Office 365, samt hur ni kan skaffa antivirusprogrammet F-Secure till ett rabatterat pris.

Allmän information om Raseborg

I Raseborg finns det möjlighet till mångsidiga fritidssysselsättningar. Aktiva föreningar, vacker natur samt de korta avstånden gör att det är lätt att hitta lämpliga aktiviteter, vare sig det handlar om kultur, motion eller friluftsliv. Du hittar mera information på staden Raseborgs webbsidor www.raseborg.fi och på Visit Raseborg.

Kontaktuppgifter till studerandeservice vid Campus Raseborg

På denna e-postadress svarar någon av våra studiesekreterare hela sommaren: studerandeservice@novia.fi