Projektet ”Kustens mat” vid Yrkeshögskolan Novia lyfts fram i tidningen Äkta smak

7.6.2018
Forskning
00848009

Yrkeshögskolan Novias projekt Kustens Mat var med på Skördefesten på Åland i slutet av maj.

Skördefesten har på 20 år vuxit till sig från omkring 2000 till 15 000 besökare och är i dag det största evenemanget på Åland, skriver tidningen Äkta Smak.
En av deltagarna på evenemanget var projektet Kustens mat med sin mathantverkarutbildning.

– Vi ger deltagarna verktyg för att fungera som företagare. Den andra viktiga biten är kunskaper om livsmedelslagstiftning. Den tredje är en fördjupning där var och en har fått arbeta praktiskt tillsammans med en expert inom valt område under tio dagar. Och det fjärde, som deltagarna verkligen tar med sig efteråt, är nätverkandet. Att träffas, åka på studiebesök hos andra och lära av varandra, säger Harriet Strandvik, projektledare, till tidningen.


Läs hela artikeln här: http://www.aitojamakuja.fi/blogi/?m=201806&lang=sv


Kustens Mat är ett finlandssvenskt mathantverksprojekt i samarbete mellan regionerna Österbotten, Åboland, Åland och Nyland. Målet med projektet är att lägga grunden till ett nätverk för Mathantverkare i hela Finland, och att sammanföra erfarenheter och kunskap i hantverksmässig livsmedelsförädling. Projektet ger utbildning i mathantverk med valbar inriktning och utvecklar och stimulerar livsmedelsförädling samt tillväxtmöjligheter.
Projektet pågår fram till årsskiftet 2018.