Seminarium i Närpes om framtidens grönsaker

17.11.2025
Hållbara samhällen och företag Evenemang
Man håller i låda med grönsaker

Vilka grönsaker kommer vi att äta i framtiden? Det här, och mycket mer, diskuteras under ett seminarium i Närpes måndagen den 17 november. Evenemanget ordnas av Noviaprojektet Framtidens grönsaker.

Tid: Måndag 17.11 kl. 13-16.
Plats: Hotel Red & Green i Närpes.

PROGRAM

  • Kl. 13: Välkomsthälsning

Lena Korkea-aho, Yrkeshögskolan Novia

  • Kl. 13.10: Framtidens grönsaksdisk - då, nu och sen?

Fredrik Fernqvist, Sveriges lantbruksuniversitet

  • Kl. 14.10: Kaffepaus
  • Kl. 14.40: Från svinn till vinn - när även den krokiga gurkan har ett värde

Linnea Strand, Livsvinn

  • Kl. 15.10: Trendspaning

Heidi Barman-Geust, Yrkeshögskolan Novia

  • Kl. 15.30: Konsumentperspektiv

Peter Björk, Hanken

  • Kl. 15.50: Diskussion och sammanfattning

Anmälan senast 10.11. Man kan delta på plats och online.

Anmälningsformuläret hittas här.