Martin Nybacka, Musikpedagog (YH)

"Under studietiden har jag spelat i olika sammanhang och utvecklats både musikaliskt och pedagogiskt. Man bygger också på ett kontaktnätverk som är värdefullt i framtiden."

Alumnberättelse Musiker (YH) / Musikpedagog (YH)
Martin Nybacka DSC 0361 AxelStorbacka

Berätta kort om ditt yrke, vägen dit och vad som påverkat ditt yrkesval

Under hela mitt liv har jag haft ett brinnande intresse för musik. Redan i lågstadiet gick jag på instrumentlektioner via medborgarinstitutet. I ett senare skede gick jag i regionens musikinstitut vilket var både viktigt och roligt. Under gymnasiet funderade jag mer och mer på pedagogiska studier. En kombination av både musik och pedagogik upplevde jag som ett bra studieval för mig. Därför bestämde jag mig för att söka in till musikpedagog vid Yrkeshögskolan Novia.

Vad är det bästa med ditt yrke

Jag skulle säga att variationen är en av de bästa sakerna. Jag är involverad i olika projekt och spelningar och så får jag träffa många olika människor. Gällande undervisningen känns det värdefullt att umgås i musikens tecken och ge vidare kunskaper i musik, som kan ha positiva effekter på många sätt.

Känner du att du har haft nytta av din utbildning i ditt yrkesliv?

Ja, jag tycker det. Under studietiden har jag spelat i olika sammanhang och utvecklats både musikaliskt och pedagogiskt. Man bygger också på ett kontaktnätverk som är värdefullt i framtiden. Utbildningen har gett mig mycket. På samma gång finns det alltid nya intressanta saker att lära sig om i musikens vida värld.

Vad saknar du mest från studietiden?

Mest studievardagen med kompisarna. Jag rekommenderar att åka på utbyte en termin eller två, den tiden saknar jag också.

Vilka är dina framtidsplaner? Hur ser din framtid ut?

Mina framtidsplaner är att ha både spelningar och undervisning tillsammans med något administrativt jobb inom kulturbranschen.