Susanne Hienonen, Estenom (YH)

"Jag valde att studera till estenom eftersom jag ville studera något kreativt"

Studerandeberättelser Estenom (YH)
Susanne Hienonen
Vem är du?

Hej! Jag heter Susanne Hienonen men de flesta känner mig som Susse eller Highlighter som är mitt styrelsenamn! Jag fyller 23 år på hösten och jag är hemma från Esbo. 

Vad studerar du och varför valde du det ämnet?

Jag studerar mitt andra år till estenom. Jag valde att studera till estenom eftersom jag ville studera något kreativt och jag tycker att utbildningen ger mig mycket olika möjligheter för framtiden. Jag är också med i studentföreningen NUD som är föreningen till hälso- och välfärdsbranscherna i Vasa. 

Vad gjorde du före dina studier?

Jag tog studenten 2019 och efter det hade jag tre mellanår. Genast efter gymnasiet hade jag inte alls motivation eller intresse att börja studera. Under mina tre mellanår hadd jag tid att jobba och jag fick bra erfarenhet av många olika arbetsplatser. Så småningom börja intressen växa att börja studera och jag ville inleda mina studier i Vasa. Jag var ytterst glad att man kunde studera till Estenom här i Vasa eftersom det var något jag hade redan tidigare tänkt.

Vad är det bästa med dina studier?

Bästa med estenom studier är att jag får breda kunskaper inom skönhetsbranschen och jag lär mig mycket av olika ämnen (hår, smink, hudvård, fotografering mm.) 

Vilka är dina framtidsplaner efter studierna?

Min absolut klaraste framtidsplan är att jobba inom skönhetsbranschen! Men det är ännu lite öppet vad de blir mer specifikt. 

Vad skulle du säga till någon som funderar att börja studera på Novia?

Det lönar sig att börja studera i Novia eftersom alla är välkomna hit, ingen skillnad är man finlandssvensk, finskspråkig eller internationell studerande! Positivt med Novia är också att det finns flera campus, från Ekenäs till Jakobstad och fleratal ämnen man kan börja studera allt från ingengör till estenom! Jag gillar också samarbetet med andra studentföreningar i Novia och alla roliga evenemanger under studietiden.