Stefan Olsen, Ingenjör (YH) produktionsekonomi

Studerandeberättelser Ingenjör (YH), produktionsekonomi
Stefan Olsen
Vem är du?

Hej! Jag är Stefan Olsen 28 år och väldigt äventyrlig. Brukar fiska och spela frisbeegolf under sommaren och sitta inne mest under vintern. Jag är född i Norge därav efternamnet men har bott i Finland mestadels av mitt liv.

Vad studerar du och varför valde du det ämnet?

Jag studerar till ingenjör i Vasa och på utbildningen produktionsekonomi. Orsaken till att det blev så var för att jag inte riktigt visste vad jag ville bli/göra och jag hade läst att utbildningen är mångsidig vilket passade perfekt för mig!

Vad gjorde du före dina studier?

Jag bodde i Sverige några år, när jag flyttade tillbaka till Finland studerade jag till kock på YA sen blev det Novia direkt efter det.

Vad är det bästa med dina studier?

Det bästa är väl nog att inte behöva sätta alltför mycket fokus ochtid på studierna men ändå går det bra att klara av de flesta kurserna. Finns även viss möjlighet till distans på vissa kurser, vilket jag gillar.

Vilka är dina framtidsplaner efter studierna?

Målet är nog att börja jobba vid ett företag eller koncern där man har möjlighet att kunna utvecklas mycket och möjligtvis i framtiden göra nytta i världen.

Vad skulle du säga till någon som funderar att börja studera på Novia?

Ifall du är osäker på vilken utbildning du vill börja på lönar det sig att satsa på en utbildningsprogram som är mångsidigt. Det är egentligen inget att fundera på!