Sofia Öster, sjukskötare (YH), flerform

"Jag valde utbildningen för att jag alltid varit intresserad av vårdarbetet och gillar tanken på att kunna hjälpa människor i nöd."

Studerandeberättelser Sjukskötare (YH)
IMG 5276
Vem är du?

Sofia Öster heter jag, hemma från Veikars och är 24 år.

Vad gjorde du före dina studier? 

Innan jag började studera på Novia reste jag jorden runt, jobbade på hästranch i Australien, på restaurang i Norge, besteg och sov på en aktiv vulkan i Guatemala, jobbade som bartender på en stor cocktailbar i centrala London och drack god öl på stranden i Mexico.

Vad studerar du och varför valde du det ämnet?

Jag studerar till sjukskötare. Jag valde utbildningen för att jag alltid varit intresserad av vårdarbetet och gillar tanken på att kunna hjälpa människor i nöd.

Vad är det bästa med dina studier? 

Att studierna är på distans som flerformsstuderande och att man har kliniska övningar, vilket gör att man lätt och snabbt lär sig hur det fungerar i praktiken.

Vilka är dina framtidsplaner efter studierna?

Mina framtidsplaner är att fortsätta resa så mycket jag hinner och kan samt jobba inom vården, helst inom akutvård eftersom det intresserar mig mest.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att börja studera på Novia?

Novia är en jättebra högskola med många möjligheter, det är bra planerat och bra lärare. Här finns många olika studeranden, så du kommer att hitta vänner och bekanta runtom dig! Novia känns säkert, snällt och man känner sig välkommen.