Linn Kantola, sjukskötare (YH)

"Jag har i många år drömt om att få studera till sjukskötare och det är precis lika roligt som jag förväntade mig."

Studerandeberättelser Sjukskötare (YH)
Linn Kantola
Vem är du?

Jag heter Linn och är 21 år gammal. Jag är en levnadsglad och sprallig tjej som tillbringar mycket av min tid i simhallen och i sällskap av mina vänner och familjemedlemmar.  

Vad gjorde du före dina studier?  

Innan jag påbörjade mina studier på Novia hösten 2023 jobbade jag som närvårdare på ett psykogeriatriskt boende i min hemstad Nykarleby.  

Vad studerar du och varför valde du det ämnet?

Jag har alltid varit intresserad av vårdyrket och brunnit för att få hjälpa människor i deras sköra stunder. Därav blev valet att bygga på min närvårdarutbildning inte svår. Jag har i många år drömt om att få studera till sjukskötare och det är precis lika roligt som jag hade förväntat mig.  

Vad är det bästa med dina studier?

Det bästa med studierna är att få dela den här tiden och erfarenheten med mina studiekompisar och att få bygga på min kunskapsbank. Jag gillar våra praktiska övningar i vårdklassen och känslan av att vi varje dag kommer närmare dagen vi är färdiga sjukskötare. Jag har lätt för att se det fina i vardagen och jag är tacksam för att jag fick chansen att studera här. Och fast det inte alltid är lätt, så är det häftigt att se att man klarar så mycket mer än man tror.  

Vilka är dina planer efter studierna?

Jag vet inte än vad jag vill göra när jag utexamineras, men mitt hjärta brinner för den psykiatriska vården och jag hoppas kunna jobba för en bättre psykiatri någon gång i framtiden. 

Vad skulle du säga till någon som funderar på att börja studera på Novia? 

För dem som funderar på att studera på Novia så vill jag säga; Kör! Testa! Är det inget för dig så kan man alltid byta linje eller hoppa av, men studietiden är ett minne för livet och den ger dig erfarenheter man kanske inte får annars.