Casper Friman, Ingenjör (YH), byggnads- och samhällsteknik

"Novia har ett bra kursutbud och mycket bra och kunniga lärare som förbereder en för arbetslivet."

Ingenjör (YH), byggnads- och samhällsteknik Studerandeberättelser
Casper Friman
Vem är du? 

Mitt namn är Casper. Jag är 21 år gammal och kommer från Ekenäs. På fritiden håller jag mycket på med sportskytte och spenderar ofta tid med vänner.

Vad gjorde du före dina studier?

Före jag började studera på Novia tog jag studenten från Ekenäs Gymnasium. Jag har också spenderat ett år i militären i Dragsvik och även hunnit jobba inom VVS som montör.

Vad studerar du och varför valde du det ämnet?

Jag studerar till ingenjör inom byggnads- och samhällsteknik och kommer nästa år att välja VVS som inriktning. Jag valde bygg och VVS för att det verkade vara en intressant utbildning och branschen har ett bra utbud av jobb. 

Vad är det bästa med dina studier?   

Det bästa med mina studier är att vi har bra och kunniga lärare, en bra och rolig klass som samarbetar bra och förstås studieevenemangen som ordnas lite då och då.

Vilka är dina planer efter studierna?

Det är ännu lite oklart vad jag gör efter studierna. Jag börjar troligen jobba inom VVS-branschen, men är också intresserad av fortsatta studier inom VVS.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att börja studera på Novia? 

Jag skulle säga att det är mycket bra! Novia har ett bra kursutbud och mycket bra och kunniga lärare som förbereder en för arbetslivet. Man får även många nya kontakter till andra studerande och även till företag.