Yrkeshögskolan Novia inleder sitt sextonde läsår  

28.8.2023
Novia Pressmeddelande
DatorNoviablockvaska2 v2

Yrkeshögskolamn Novia har tagit emot nya studerande för läsåret 2023–2024 och förväntningarna inför läsåret är höga, både bland nya studerande och personal. I år inleder ca 1380 studerande sina studier vid Novia, vilket är på samma nivå som det senaste åren. 

”Jag är glad att kunna välkomna alla nya studerande. Efterfrågan på utexaminerade från Novia är hög och vi har därför de senaste åren ökat antagningen. Vi vill erbjuda studiemöjligheter och bidra till att det finns kompetent arbetskraft att tillgå”, säger rektor Örjan Andersson. 

Fortsatt fokus på studerandes välmåendeUnder de senaste åren har studerande i högre utsträckning kunnat ta del av studievägledning och olika former av vardagscoaching. Novia har bl a en studiepsykolog som är anställd vid högskolan. Studiepsykologen nås med låg tröskel av studerande.

Många nya studerande vid Novia i höst

I höst inleder drygt 1381 nya studerande sina studier vid Novia, av dessa påbörjar ca187 personer flerformsutbildning, ca 193 personer högre yrkeshögskoleexamen eller så kallad Masterutbildning. Siffrona är inte ännu slutgiltiga och kan ännu öka.De första veckorna kommer de nya studerandena delta i olika former av introduktion inom högskolan. Information för nya studerande finns på Novias hemsida här.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta
Yrkeshögskolan Novia, Rektor Örjan Andersson, mobil 050 527 2286

Avsändare
Yrkeshögskolan Novia, Kommunikationschef Jenny Svartsjö, mobil 050 561 7803