Novia lanserar en ny engelskspråkig masterutbildning inom musikproduktion i Jakobstad

21.11.2022
Master of Culture and Arts, Entrepreneurship In the Art, Music Production Jakobstad Pressmeddelande
Novia fasad 2

Yrkeshögskolan Novia inleder en ny Masterutbildning på engelska som i huvudsak genomförs online. Master of Culture and Arts, Entrepreneurship in the Arts, Creative Music Production. Studierna förbereder studerande för att bli ledare och experter inom sitt område och att verka inom musikindustrin globalt.

En högre yrkeshögskoleutbildning, Masternivå, inom musik erbjuds vid Yrkeshögskolan Novia hösten 2023. Masterutbildningen genomförs av Novia i samarbete med Songwriters Academy of Sweden - Musikmakarna. Programmets aktiviteter är en direkt samverkan med den internationella musikindustrin genom låtskrivning, studiebesök, workshops och föreläsningar.

Masterprogrammet i musikproduktion ger de studerande fördjupad kompetens för att arbeta med musikproduktion på en hög konstnärlig nivå. Programmet stimulerar utvecklingen av studerandes konstnärliga profil. Masterutbildningen i musikproduktion vänder sig till de som vill fortsätta utveckla sitt låtskrivande och musikproducerande. Målsättningen är att ge studerande en djupare insikt och kompetens för att verka inom den internationella musikbranschen.

Utbildningen är helt ny och den enda i Finland som ger Master Degree inom Master of Culture and Arts. Utbildningen omfattar 60 studiepoäng och tar cirka 1,5 år i anspråk. 

Studerande ska genom studierna få beredskap att fungera som ledare, utvecklare och specialist inom den internationella musikbranschen. Studierna ger en högre masternivå. Nu unik chans för utbildningen kommer inte att ingå i Novias basutbildningsutbud, och efterfrågan styr om utbildningen erbjuds vid ett senare tillfälle.

Som utbildningsledare fungerar Mats Granfors. Ulla Sjöström från Musikmakarna fungerar som konstnärlig ledare för utbildningen.

Ansökan till utbildningen pågår 4-18.1.2023 och sker via studyinfo.fi.

Läs mera om utbildningen här https://www.novia.fi/study/master-degree-programmes/master-of-culture-and-arts-music-production


Tilläggsuppgifter fås av
Yrkeshögskolan Novia, prefekt Håkan Omars, tfn  040 550 8730
Yrkeshögskolan Novia, utbildningsledare Mats Granfors, tfn 050 472 5929


Avsändare
Yrkeshögskolan Novia, kommunikationschef Jenny Svartsjö, tfn 050 561 7803