Yrkeshögskolan Novia tar i bruk en elbil

19.2.2024
Novia Nyhet
el-volvon från sidan

I  februari rullar en ny Novia elbil in på parkeringen vid Wolffskavägen 31 i Vasa. Högskolan har anskaffat en elbil för arbetsbruk som tar personalen på längre och kortare arbetsresor.

Novia strävar efter att sänka sitt koldioxidavtryck och ett steg i ledet är att skaffa ett fordon som är snällare mot miljön som Novias strategi tar fasta på.

Novias personal kan nu besöka våra inhemska samarbetspartners och campus med ny elbil om vi inte reser med tåg. Elen på campus är klimatkompenserad.

”Med verksamhet på fyra orter längs med kusten uppstår alltid resekostnader, även om vi i första hand åker kollektivt, så finns det tillfällen då man behöver ta bil,” säger Ulrica Karp, förvaltnings- och personaldirektör.

Bilen är tejpad med sloganen ”Make your future” och trycket är designad av Mikael Paananen vid Novia. En bonus är att bilen fungerar som rullande marknadsföring längs med vägarna.

Nya laddstationer i Vasa

Sedan en tid tillbaka har personal möjlighet att ladda sina privata elbilar vid personalparkeringen på Wolffskavägen 31. Avgifter administreras via Comsel appen. 

Vi önskar personalen trygga resor med Noviabilen!

För ytterligare information, vänligen kontakta

Yrkeshögskolan Novia, förvaltnings- och personaldirektör Ulrica Karp, tfn 050 502 5550

Avsändare

Yrkeshögskolan Novia, kommunikationschef Jenny Svartsjö, mobil 050 561 7803