Sjukskötarstuderande Linn Ahlskog vid Novia blev guldmedaljör

20.9.2023
Sjukskötare (YH) Nyhet
Linn Ahlskog1

Europeiska mästerskapen i yrkesskicklighet, Euro Skills hölls i år i Gdansk, Polen. Linn Ahlskog fick guldmedalj i tävlingen. Linn Ahlskog vann i kategorin Health and Social Care. Linn har tränats och finansierats av YA!

Totalt 600 tävlande deltog i Euro Skills-tävlingarna i Gdansk. Finland hade till årets mästerskap 25 representanter med Linn Ahlskog från Bennäs. Linn Ahlskog kan nu titulera sig Europas bästa närvårdare.

Euro Skills är en europeisk kompetenstävling, som organiseras i en av Euro Skills medlemsländer, för att främja yrkesgrenar, där hundratals unga professionella talanger tävlar. Talangerna är utvalda genom tävlingar, som hålls i deras egna länder. Från Finland deltar de ungdomar som haft mest framgång i träningen. De tävlande väljs bland annat via Mästare-tävlingarna eller direkt via läroanstalter eller bolag. Det slutgiltiga beslutet om deltagarna görs av Skills Finland på basis av kvaltävlingar.

”Jag har inte riktigt hunnit smälta det ännu men det kommer säkert att sjunka in när jag kommit hem. Det känns jätte bra nu”, säger Ahlskog.

Linn Ahlskog hade nio olika moment som skulle utföras under tre tävlingsdagar.  Första dagen var det hemvårdsuppgifter, andra dagen sjukhusuppgifter och sista dagen boendeuppgifter. Totalt fick Linn 735 poäng av domarna, och det räckte till guld.

Ahlskog har firat segern med medaljkaffe på Yrkesakademin i Pedersöre och även tillsammans med familj och vänner. Efter sina närvårdarstudier har LInn fortsattatt studera till sjukskötare (YH) vid Campus Vasa.

 

Tilläggsuppgifter

Sjukskötarstuderande vid Novia i Vasa, Linn Ahlskog, e-post linn.ahlskog@edu.novia.fi