Novia gör sig redo för ny omgång av evenemanget A Sustainable Tomorrow

26.2.2024
Novia FUI Hållbarhet Nyhet
Hallbar konsumption

Den 11 september är det dags för Nordens största digiologa hållbarhets- och framtidskonferens med lokala hubbar runtom i Norden. Ifjol deltog 20 000 personer i konferensen från 150 hubbar och i år är målsättningen att nå ut till ännu fler.  

Yrkeshögskolan Novia ansvarar för hubbarna i Finland och kommer i år igen att erbjuda personal, studerande och näringslivet åskådarplats från Novias campus. Konferensen sänds direkt från Sverige och strömmas till utvalda hubbar och samarbetspartners. 

Studerandegrupp deltar aktivt i planeringen  

En nyckelgrupp i evenemanget är studerandegruppen som är med och arrangerar de lokala hubbarna på campus. Studerande har nu möjlighet att anmäla sig till en kurs på tre studiepoäng där de får lära sig mer om hållbarhet, evenemangsplanering och marknadsföring. Rent konkret är gruppen med och planerar och utför hubbarna på campus. Arbetet leds av ett lärarteam bestående av lärare från varje institution.  

Nyhet för i år: eget program för Novias alumner 

Via Novias alumnverksamhet erbjuds specifikt program för alumner i anslutning till evenemanget, mer information om det senare!  

Årets tema 

Fokusområdet för årets konferens är Dissonans, hur vi ska minska glappet mellan det vi vet att vi måste göra och hur vi gör det. Besök A Sustainable Tomorrow för mer information om nätverket och den kommande konferensen.  

Under våren publicerar Novia mera information om hur du kan anmäla dig till våra hubbar.  

 

PDF om kursen vid Novia, ”A Sustainable Tomorrow, 3sp”.

 

Vid frågor om Novias medverkan i evenemanget kontakta 

Yrkeshögskolan Novia, utbildnings- och hållbarhetsdesigner Emma Westerlund, mobil 044 780 5876 

Vid frågor om kursen, kontakta personalen som listas vid institutionen i pdf:en