Kurser i entreprenörskap ges i Sydösterbotten med tolkning till ukrainska

7.5.2024
Hållbara samhällen och företag Välbefinnande i samhället Nyhet
marknad, blommor i förgrunden

Yrkeshögskolan Novias projekt KOMPETENS Connect och Novia-hub Sydösterbotten arrangerar ett urval kurser i entreprenörskap i Närpes och Kristinestad.  

Kurserna har planerats utgående från regionala behov.  

“Representanter för kommunerna har berättat att det gärna skulle få vara flera personer med invandrarbakgrund som är med och ordnar evenemang och har produkter till försäljning när tillfälle ges. Till exempel i Kristinestad är det jubileumsår i år, 375 år, och i Närpes ordnas Närpes mat & mystik i september. Det som vi från projektens sida kan bidra med här är att vi kan sporra till entreprenörskap, berättar projektledarna Malin Nyholm och Petra Ylitalo. 

Kurserna är gratis, ges på svenska och öppna för alla intresserade. En del av kurserna ordnas i samarbete med medborgar- eller vuxeninstitutet. Eftersom det kommit många ukrainare till Sydösterbotten de senaste åren deltar en ukrainsk tolk.  

Kurser i Närpes 

Länk till anmälan i forms.

 • 9.5, Skogens skafferi, välmående och möjlighet till extra inkomster - Teoretisk del. I samarbete med vuxeninstitutet.  
 • 14.5, Entreprenörskap, Vad ska jag tänka på om jag vill starta upp en egen verksamhet? Lärare: Cilla Salo, Yrkeshögskolan Novia. 
 • 16.5, Livsmedelsregler. Vad får man och vad får man inte göra när man handskas med livsmedel? Lärare: Mats Sabel. 
 • 21.5 Servicesvenska. Vi övar enkla fraser som är nyttiga i olika situationer - alla nivåer välkomna! Lärare: Malin Nyholm, Yrkeshögskolan Novia & Iryna Andriishyna. 
 • 25.5, Skogens skafferi, välmående och möjlighet till extra inkomster - Praktisk del. I samarbete med vuxeninstitutet.  

Kurser i Kristinestad 

Länk till anmälan i forms. 

 • 8.5, Entreprenörskap. Vad ska jag tänka på om jag vill starta upp en egen verksamhet? Lärare: Malin Nyholm, Yrkeshögskolan Novia. 
 • 8.5 Servicesvenska. Vi övar enkla fraser som är nyttiga i olika servicesituationer - alla nivåer välkomna! Lärare: Malin Nyholm & Iryna Andriishyna. 
 • 11.5 Skogens skafferi, välmående och möjlighet till extra inkomster - Teoretisk del. I samarbete med Medborgarinstitutet! 
 • 16.5 Livsmedelsregler. Vad får man och vad får man inte göra när man handskas med livsmedel? Lärare: Mats Sabel  
 • 20.5 Introduktion till marknadsföring. Vilka kanaler kan man använda när man vill marknadsföra sin produkt? Lärare: Jörgen Strid, Yrkeshögskolan Novia 
 • 20.5 Servicesvenska.  Vi övar enkla fraser som är nyttiga i olika servicesituationer - alla nivåer välkomna! Lärare: Malin Nyholm & Iryna Andriishyna 
 • 25.5 Skogens skafferi, välmående och möjlighet till extra inkomster - Praktisk del. I samarbete med Medborgarinstitutet.  

Yrkeshögskolan Novias projekt KOMPETENS Connect och Novia-hub Sydösterbotten är finansierade av Frans Henriksons testamentsfond. 

För mer information kontakta

Malin Nyholm

Projektforskare

Petra Ylitalo

Projektledare