Ida-Maria Rak är Yrkeshögskolan Novias nya lektor i scenkonstpedagogik  

21.6.2023
Scenkonstpedagog (YH) Nyhet
Ida Maria Rak

Ida-Maria Rak är utsedd till lektor och läroplansansvarig i scenkonstpedagogik (60 %) vid Novias Campus Allegro i Jakobstad.  Rak är magister i drama och teater från Norges teknisk-naturvitenskaplige universitet. 

Utbildningen scenkonstpedagog (YH) erbjuds vid Campus Allegro i Jakobstad. Inom utbildningen får studerande utveckla sitt eget kroppsliga uttryck. Det ingår också kurser i röst, rörelse, improvisation, skådespelarträning, nutidsteater, regi och dramapedagogik samt teoretiska kurser som teater- och dramahistoria, dramadidaktik och företagsamhet.  

Rak har tidigare arbetat vid Novia som lärare i ämnesdidaktiska studier, dramapedagogik samt som projektledare och ansvarig teater- och danslärare vid Wava-institutet. 

”Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Ida-Maria, hon har lång erfarenhet inom utbildning och scenkonstpedagogik.” säger Håkan Omars, prefekt vid institutionen för konst och kultur vid Yrkeshögskolan Novia.  

" Jag är tacksam över förtroendet och lovar att göra mitt bästa! Jag ser verkligen fram emot att stärka scenkonstpedagogernas status i arbetslivet samt driva utvecklingen av en aktiv dialog med det omgivande samhället”, säger Ida-Maria Rak 

Rak inleder sitt arbete i september 2023 och efterträder Gabriele Alisch som avgår med pension.  

För mer information kontakta

Yrkeshögskolan Novia, lektor, Ida-Maria Rak, mobil 040 062 3913

Avsändare

Yrkeshögskolan Novia, informatör Caroline Lång, mobil 050 470 6592