Estenomernas vision blir verklighet när salong Beauty Beneath tar form

27.5.2024
Nyhet Estenom (YH) Bachelor of Beauty and Cosmetics, Beauty Care,
Maryam Amraei

Projektet för estenomstuderandes nya salong Beauty Beneath på Campus Vasa, tog sin början hösten 2022. Idén med salongen är att skapa en samlingsplats för estenomstuderandes olika studieområden – hudvård, smink, styling, hår och naglar – i ett och samma rum. Målet är att skapa en plats där studerande inte bara kan ta emot kunder och ordna evenemang, utan också ha tillgång till ett modernt utrymme för praktiska övningar.

”Vi jobbar redan mycket med att skapa och hålla evenemang i våra kurser, eftersom skönhetsbranschen i stort sett baserar sig på kundbetjäning samt interaktion med andra. Salongen byggdes också för att möjliggöra för studerande att redan under studietiden få mer erfarenhet inom branschen, och därmed bli mer bekväma med att ta emot kunder samtidigt som de kan öva på sina praktiska kunskaper”, berättar estenomstuderande Julia Westerlund, som fungerar som en av projektledarna för salongen.  

Från idé till verklighet

Tillsammans med utbildningsledaren Jaana Ylimartimo-Nybäck och den andra projektledaren Sahra Elmi, har hon omvandlat ett tidigare köksförråd till den nuvarande salongen. Efter en omfattande renovering och med inspiration och hjälp från klasskompisar, har salongen blivit en plats som speglar alla estenomstuderandes önskemål och behov.

Det största arbetet hittills har varit att förbereda salongen för användning, med några sista justeringar kvar att göra. Planen är att under hösten 2024 officiellt inviga salongen, då den kommer att integreras i utbildningen och ta emot kunder och grupper. Salongen kommer att erbjuda tjänster inom utbildningens alla områden såsom ansiktsbehandlingar, hårvård och -styling, sminkningar, nagelvård och klädstyling. Beauty Beneath skiljer sig från traditionella salonger genom att den upprätthålls av studerande och inte följer vanliga öppettider, eftersom allt sker inom ramen för studierna. Salongen har skapats med inspiration från estenomernas egna studier och önskningar och ambitionen är att erbjuda något originellt.

”Vi har verkligen försökt satsa på att skapa en salong med en liten twist från det mer traditionella salongerna vi alla är bekanta med. Vi ville skapa något unikt och eget på campus samt i Vasa som folk verkligen dras till. Vi ser fram emot en mer officiell öppning och har höga förväntningar på vad Beauty Beneath kommer att erbjuda”, säger Westerlund.

Salongen som praktikplats

För närvarande används salongen som en praktikplats för estenomerna. En av dem som just nu utför sin praktik där är tredjeårsstuderande Maryam Amraei. Under våren har hon och de andra praktikanterna ordnat evenemang samt tagit emot klienter för att testa utrymmet. Trots att salongen inte officiellt har öppnat har många kunder redan hittat dit.

”Vi har marknadsfört oss genom Instagram och via evenemang och på det sättet har vi fått många bokningar. Jag trivs verkligen med att jobba i salongen. Den blev jättebra och här finns allt som vi behöver”, säger Amraei.

Och namnet på salongen då? Det reflekterar inte bara till salongens placering i campusets källare, utan också budskapet om hur viktigt det är att ta hand om sig själv både inifrån och ut.

Beauty Beneath

Beauty Beneath
Beauty Beneath
Beauty Beneath
Beauty Beneath
Beauty Beneath

Vid frågor kontakta