Crossborder FX — samarbete över Kvarken visades upp i Schaumansalen

26.4.2024
Kultur som förändringskraft Musiker (YH) / Musikpedagog (YH) Scenkonstpedagog (YH) Nyhet Nordiskt samarbete
Project Void

Interreg Aurora-projektet Borderless Game Academy ordnade 23.4 ett evenemang på Campus Allegro där ett samarbetsprojekt mellan Novias scenkonstpedagoger, musikstuderande, VFX-skolan Visual Magic och spelföretaget Ballistic Pork presenterades. Samarbetet som visades upp har kretsat runt en trailer till en kortfilm som Visual Magic och Ballistic Pork gjort manus, CGI och effekter till.  
 
Ett gäng studerande, tillsammans med lektor Ida-Maria Rak, från utbildningen i scenkonst åkte tidigare i vinter över till Skellefteå för att jobba med mocap, eller motion capture, en teknik där rörelser spelas in för för att användas i den helt datorgenerade grafiken i filmen. Musikstuderande från Novia, ledda av Eero Paalanen, har jobbat med ljuddesign för filmen inom ramen för en kurs i elektronisk musik.  
 
Utöver premiärvisningen presenterades projektet och de involverade. Ida-Britta Petrelius, projektledare vid Novia, höll en workshop i hållbarhet på temat spekulativa framtider, YA:s talangfulla studerande bjöd på ett set med egenskrivna låtar och artisten DJ/VJ Styrox, Thomas Nylund, avslutade dagen med ett audiovisuellt framträdande. 
 
Projektet Borderless Game Academy som drivs av Novia och Visual Magic, skapar kontaktytor och utreder vilka möjligheter till utbildningsprojekt som kan utföras organisationerna emellan.

Visual Magic i Skellefteå är en av nordens ledande skolor inom VFX för spel- och filmindustrin med spetskompetens och ett kontaktnät som skapar nya spännande möjligheter i projektet. Företaget Ballistic Pork, som jobbar inom spel och VFX, är knutna till utbildningen i Skellefteå. 

Bilder från evenemanget

2 BGA Johan Rickard
3 BGA Mikael Tobias
5 BGA DJ Styrox
4 BGA Ida Britta Petrelius

Project Void Trailer 1

Project Void Trailer 2

ProjectVoid logotyper
Vid frågor kontakta

Tobias Björkskog

Projektledare

Mikael Paananen

Projektsakkunnig