Ammattikorkeakouluista valmistuneiden uraseurantakysely käynnistyy – yli 27 600 valmistunutta saa va

12.10.2022
Nyhet
Novia flagga

Ammattikorkeakoulujen valtakunnallisella uraseurantakyselyllä kootaan tietoa valmistuneiden työllistymisestä sekä työuran kokonaisuudesta sekä tyytyväisyydestä työuraan ja tutkintoon. Kyselyn saavat kaikki viisi vuotta sitten ammattikorkeakouluopintonsa päättäneet, eli vuonna 2017 valmistuneet.

Uraseurantakysely tarjoaa ajantasaista työelämätietoa mm. tutkinnon suorittaneiden työllistymisestä, urapoluista ja työelämässä tarvittavasta yleisestä, eri aloille yhteisestä osaamisesta. Tiedot ovat tärkeitä koulutuksen kehittämisessä sekä opintojen ohjauksessa.

-Viidettä kertaa toteutettava kysely on lunastanut paikkansa osana ammattikorkeakoulujen sidosryhmäpalautetta. Kyselyyn vastaavat alumnit ovat ammattikorkeakoulujen potentiaalisia yhteistyökumppaneita sekä jatkuvan oppimisen palvelujen hyödyntäjiä. Heiltä saatava arvokas tieto kertoo mm. työelämässä tapahtuvista muutoksista ja antaa näin signaaleja koulutuksen, tutkimuksen ja jatkuvan oppimisen palvelujen kehittämiseen, kertoo Arenen toiminnanjohtaja Ida Mielityinen.

Valtakunnallisen kyselyn yhtenä tavoitteena on tuottaa tietoa siitä, ovatko ammattikorkeakoulusta valmistuneet tyytyväisiä saamansa koulutukseen. Uraseurantakyselyssä on rahoitusmalliin valikoituneita kysymyksiä, joilla pyritään arvioimaan koulutuksen laatua. Rahoitusmalliin vaikuttavien vastausten perusteella Opetus ja kulttuuriministeriö jakaa ammattikorkeakouluille 3 % perusrahoituksesta.

Uraseurantakyselyn kohderyhmänä ovat viisi vuotta sitten ammattikorkeakoulusta valmistuneet

Uraseurantakysely lähetetään tänä vuonna 13.10. kaikille vuonna 2017 AMK- ja YAMK-tutkintoihin valmistuneille sähköpostilla ja tekstiviestillä. Ammattikorkeakoulut toivovat, että mahdollisimman moni valmistunut jakaa kokemuksensa opinnoista ja työurastaan. Ammattikorkeakoulujen uraseurantakysely toteutetaan samaan aikaan yliopistojen uraseurantakyselyn kanssa.

Lisätietoja kyselystä:
AMK Uraseurantaverkoston puheenjohtaja
Satu Helmi
Turun ammattikorkeakoulu
satu.helmi@turkuamk.fi

Aikaisempien uraseurantakyselyn tuloksia löytyy
Opetushallinnon tilastopalvelu Vipusesta:
https://vipunen.fi/fi-fi/amk/Sivut/Uraseuranta.aspx
Töissä.fi: www.töissä.fi