Välkommen på evenemanget "på väg mot förändring – tillväxt med cirkulär ekonomi" den 5.6 i Böle

2.5.2023
Hållbara samhällen och företag Forskning
Pa vag mot forandring

Grön omställning, förändringsförmåga och cirkulär ekonomi: Näringslivet är mitt i smeten. Kom och nätverka med människor som du och ta del av experters åsikter från olika sektorer om den cirkulära ekonomins utmaningar och möjligheter. Evenemanget är helt kostnadsfritt!

Välkommen med på evenemanget "På väg mot förändring – tillväxt med cirkulär ekonomi" tisdagen den 5 juni 2023 kl. 12.30-18.00, där experter från olika områden presenterar de senaste trenderna inom cirkulär ekonomi i Finland och dess utmaningar i fråga om lagstiftning.

I panelen ingår bland annat politikerveteranen Sirpa Pietikäinen, Pia Polsa, Årets lärare 2022 vid Hanken, och en mängd företagsrepresentanter som delar med sig av sina erfarenheter; från utmaningarna med att starta en leveranskedja till fördelarna och varumärkestillägget från den cirkulära ekonomin. Värd för evenemanget är ambassadören för hållbar tillväxt Ville Availa.

Under evenemanget kan du också delta i verkstäder där du kan förbättra din kommunikation med hjälp av proffs, arbeta tillsammans för att hitta nya sätt att utveckla ditt företag på ett hållbart och lönsamt sätt eller diskutera med andra de möjligheter som den förändrade miljön i din bransch erbjuder.

Evenemanget hålls på Haaga-Helias campus i Böle (Bangårdsvägen 13), men du kan också delta på distans. Observera att för att delta i workshoparna måste du registrera dig i förväg och vara närvarande på Haaga-Helia campus.

Vänligen registrera dig på: https://www.lyyti.fi/reg/kasvua_kiertotaloudesta.

Du kan också delta som utställare om du vill visa upp ditt projekt, erbjuda dina tjänster eller bara nätverka med andra aktörer inom cirkulär ekonomi.

Evenemanget är gratis och öppet för alla.

Program 

 • 12:30 Ankomst och kaffeservering
 • 13:00 Välkomsttal: arrangörerna Antti Leppilampi (REACT, Södra Finland) och Sami Nykter (CCEF) presenterar kortfattat fördelarna med sina projekt för små och medelstora företag.
 • 13:10 Hur ditt företag kan dra nytta av den cirkulära ekonomin (programpunkten preciseras i maj).
 • 13:30 Europaparlamentariker Sirpa Pietikäinens hälsning från EU (små och medelstora företag och reglering)
 • 13:50 Frågor och svar
 • 14:15 Paneldiskussion: Företag mitt i förändringen
  - Jarno Poskela (Betolar Oy)
  - Panu Sirkiä (MyStash)
  - Paula Malleus (Remake EkoDesign Oy)
 • Diskussionen modereras av Minna-Maari Harmaala (Haaga-Helia)
 • 15:15 Servering och nätverkande - Liveto-utrymme tillgängligt för deltagare på distans.
 • 15:45 Workshop om grön omställning för företagsrepresentanter (60 min.)
  - Workshop: Kommunikation som katalysator för grön omställning (Martti Asikainen och Sari Haavisto)
  - Workshop: Klimatförändringens hot och möjligheter - hur man säkerställer rätt strategi (Marja Honkaniemi)
  - Workshop: Ansvarsfull tillväxt - hur man utvecklas på ett hållbart och växande sätt (Petra Lindell och Annariikka Rosendahl)
 • 15:45 Den cirkulära ekonomins framtid inom högre utbildning för representanter för högre utbildningsinstitutioner (60 min.)
 • Workshop om nätverkande mellan aktörer inom högre utbildning och uppbyggnad av ett ekosystem av kunskap om cirkulär ekonomi.
 • 16:45 Hankens Pia Polsa: Mot förändring: med tillväxt eller utan tillväxt?
 • 17:15 Tack från arrangörerna
 • 18:00 Evenemanget avslutas

Teman för workshoparna

Kommunikation som katalysator för den gröna omställningen (Martti Asikainen och Sari Haavisto)

Behöver du sätt att påskynda företagets gröna övergång och öka omsättningen? Vet du vilken typ av kommunikation du behöver för att uppnå bättre resultat? Om inte, oroa dig inte! Vi har en lösning för dig. Kom och lyssna på vår workshop där du får lära dig om bra och dåliga kommunikationsmetoder. Du får också personlig sparring på hur du kan förbättra ditt företags kommunikation. Delta i vår workshop och gör din kommunikation till en konkurrensfördel för ditt företags framgång.

Klimatförändringens hot och möjligheter - hur man säkerställer rätt strategi (Marja Honkaniemi)

Klimatförändringen är en av vår tids viktigaste megatrender och åtgärder för att bekämpa den kommer att påverka de flesta företag och deras strategiska beslut. Funderar du på hur klimatförändringarna kommer att påverka din affärsmiljö? Kom och lär dig hur din organisation kan utveckla strategisk kapacitet för att möta de utmaningar - och möjligheter - som klimatförändringarna innebär. Delta i workshopen och kom tillsammans för att fundera över vilka möjligheter den förändrade miljön kan erbjuda er.


Ansvarsfull odling - hur man kan utvecklas hållbart och lönsamt (Petra Lindell & Annariikka Rosendahl)

Världen förändras snabbt runt omkring oss. Ansvarsfullt företagande, hållbar utveckling, kontinuerligt lärande och en föränderlig miljö står på dagordningen för både regeringar, företag och individer. En ansvarsfull arbetsgivare är en arbetsgivare som du vill bidra till genom att göra din del. Vet du vad ansvarsfullt företagande och hållbarhet är? Och hur man växer på ett ansvarsfullt sätt samtidigt som man utvecklas på ett hållbart och lönsamt sätt? Följ med oss för att tillsammans utforska vad ansvarsfullt företagande är i dag och hur vi kan göra skillnad. Delta i workshopen och var med om att göra världen till en bättre plats att leva på - på ett hållbart, lönsamt och ansvarsfullt sätt!

Den cirkulära ekonomins framtid inom högre utbildning (Haaga-Helia, JAMK & Novia)

Yrkeshögskolorna har en viktig roll att spela när det gäller att uppnå Finlands mål för cirkulär ekonomi och klimatneutralitet. Kom med för att tillsammans brainstorma kring hur vi kan utveckla mer ekosystembaserat samarbete mellan högskolor och bidra till Finlands ambitiösa mål för cirkulär ekonomi genom vår expertis, utbildning och projekt.

Grön omställning, förändringsförmåga och cirkulär ekonomi: Näringslivet är mitt i smeten. Kom och nätverka med människor som du och ta del av experters åsikter från olika sektorer om den cirkulära ekonomins utmaningar och möjligheter. 

För mer information kontakta

Yrkeshögskolan Novia, projektledare Harry Lindell, harry.lindell@novia.fi