Novia öppnar forsknings-hub i Sydösterbotten

20.4.2022
Vasa Nyhet Forskning Hållbar teknik Välbefinnande i samhället Kultur som förändringskraft
förklarande händer dator

Yrkeshögskolan Novia breddar sin forskning, utveckling och innovationsverksamhet och öppnar en ”hub” i Sydösterbotten. Hub:en är en del av ett projekt och projektledaren för hub:en gör regelbundna besök på alla fyra orter i regionen; Kaskö, Korsnäs, Kristinestad och Närpes för att delta på evenemang och möta potentiella samarbetspartners.

Genom att öppna en fast punkt i Sydösterbotten, en hub, hoppas man främja nya projekt inom allt från teknik, företagsekonomi, hälsa och välfärd till konst och kultur. Hub:en är ettårigt projekt och fokus ligger på nätverksbyggande, FUI-koordinering, studerandeinsatser samt byggande av en “projektfabrik” och “utvecklingsakuten”.

Förhoppningen är att hub-konceptet är så framgångsrikt att verksamheten i Sydösterbotten blir permanent och att Novia kan bredda sitt verksamhetsområde ytterligare genom fler hub:ar. Petra Ylitalo är Novias projektledare för Novia-hub i Sydösterbotten.

”Jag vill träffa föreningar, företagare och andra organisationer för att diskutera olika projektmöjligheter i regionen. Novia har en bred kompetens inom flera forskningsfält och en lång erfarenhet av att ansöka om finansiering och att driva projekt. Vi vill dela vår kompetens med aktörer i Sydösterbotten”, säger Petra Ylitalo.

Novia-hubben finns vid Närpes Företagarcenter, Närpesvägen 2 (Dynamohuset). Kontakta projektledare Petra Ylitalo om du vill komma på besök.


För mera information kontakta

Yrkeshögskolan Novia, projektledare Petra Ylitalo (petra.ylitalo@novia.fi) tfn 046 921 5382

Läs mer på projektets hemsida: https://www.novia.fi/hub-sydosterbotten/hem

 


 

Projektet finansieras av Frans Henriksons testamentsfond.