Fredrik Koivula, Tradenom (YH)

"Det bästa med mitt yrke är frihet med ansvar och möjligheten att jobba med något jag tycker om utan att kompromissa familjelivet."

Tradenom (YH) Alumnberättelse
fredrik koivula

Berätta kort om ditt yrke, vägen dit och vad som påverkat ditt yrkesval

Efter min examen började jag min karriär på Tesla. Först som försäljare och sedan inom en mera administrativ roll. Tesla var nytt, spännande och en utmärkt startpunkt för karriären. Jag och min fru Chandini fick vårt första barn och familjelivet började spela en allt viktigare roll. Planen att driva vidare familjeföretaget Ten Textiles fanns alltid i tankarna och tiden för det kom då vi väntade vårt andra barn. Jag började min operativa roll inom Ten Textiles som försäljningschef och har sedan tagit över som VD. Att driva ett företag med kontor i Finland, produktion i Litauen och kunder globalt har varit krävande i dessa tider men mycket intressant och lärorikt.

Vad är det bästa med ditt yrke

Frihet med ansvar och möjligheten att jobba med något jag tycker om utan att kompromissa familjelivet. Jobbet finns alltid där och jag måste göra det men jag kan planera jobbet runt min dag och inte min dag runt jobbet (oftast).

Hur har dina studier på påverkat dig i ditt val av yrke och vägen dit? / Känner du att du har haft nytta av din utbildning i ditt yrkesliv?

Det är klart! Man bygger en form av bas, en grund att stå på genom sina studier. Det som jobbet går ut på lär man sig i arbetslivet. Klart om man vill jobba med något mera specifikt som bokföring lönar det sig att bygga en stadig grund inom ämnet under studierna. Redovisning är viktigt att studera eftersom det är svårare att lära sig i arbetslivet och man har mycket lättare att läsa bokslut och förstå sig på vilka siffror som är viktiga.

Vad saknar du mest från studietiden?

Studietiden var mycket rolig och lärorik men vet inte om jag saknar den direkt, mera tycker jag att det är roligt att minnas och viktigt att jag upplevde den och träffat alla studiekamrater. Saknar man studietiden levde man inte den fullt ut.

Vilka är dina framtidsplaner? Hur ser din framtid ut?

Just nu kommer jag nog att köra på inom textilbranschen eftersom den är mycket intressant och strävar efter tillväxt inom företaget. Där finns gott om jobb för framtiden.