Campus Vasa, teknik och företagsekonomi

Studiestart för studerande inom teknik och företagsekonomi vid Campus Vasa sker måndag 28.8.2017 kl. 9.00.
Vi träffas i huvudbyggnadens aula vid Wolffskavägen 33. Aulan är precis vid huvudingången.

Högre YH-studerande kan läsa mer om studiestarten på utbildningens sida (se nedan).
Här hittar du information som rör samtliga nya studerande vid Yrkeshögskolan Novia.

Enhetschefens hälsning

Novia Janica 5878Bästa studerande, 

Varmt välkommen till Yrkeshögskolan Novia och utbildning inom teknik och företagsekonomi i Vasa. Vi gratulerar dig till din studieplats och hoppas att du ska trivas med såväl studier som studieliv.

Studierna inleds måndag 28.8 kl. 9.00 i huvudbyggnaden på Wolffskavägen 33.

Vänligen ta med skolbetyg och arbetsintyg i original genast den första skoldagen eftersom de kontrolleras då du inleder studierna.

Tveka inte att ta kontakt ifall det är något du undrar över.

Hjärtligt välkommen, 

Tony Pellfolk
enhetschef

Studiestart

Alla som studerar teknik eller företagsekonomi vid Campus Vasa läser den information som finns publicerad på denna sida. Ska du studera till ingenjör (högre YH) inom teknologibaserat ledarskap eller Automation Technology, läser du också de specifika sidorna just för de utbildningarna.

Vi inleder studieåret med allmän information för alla nya studerande måndag 28.8. Vi samlas i huvudbyggnadens aula vid Wolffskavägen 33 kl. 9.00. Under dagen får du information om yrkeshögskolan, personalen, Studerandekåren Novium och olika studerandeföreningar. Du får träffa de andra studerandena och de egna tutorerna. Dagen avslutas med en rundvandring med tutorerna.

Under de första veckorna varvas introduktion till högskolestudier med yrkesstudier. Undervisningen inleds tisdag 29.8 enligt respektive utbildnings läsordning, vanligtvis från kl. 8.00.

Torsdag 7.9 kl. 14 hålls läsårsöppning på Vasa torg tillsammans med de andra högskolorna i Vasa.

Allmän information om Campus Vasa

Campus Vasa ligger i stadsdelen Brändö i Vasa. Campuset finns i en livlig studiemiljö där det dagligen rör sig runt 11 000 studerande. Det är lättillgängligt och ligger på gångavstånd från centrum, buss- och tågstation.

Parkering

Fordon parkeras endast på tillåtna platser. Huvudbyggnadens gårdsplan är reserverad för personalen. Parkeringsplatser finns på Brändö Företagscentrums område vid stranden med infart från Wolffskavägen, närmare Wolffskavägen för kortare tid, längre mot stranden för längre tid. Därtill finns parkeringsplatser vid Metviksstranden. Cykeln skall förvaras i de cykelställ som finns bl.a. vid huvudbyggnadens innergård.

Lunch

Med studiekort eller FPA:s måltidsstödskort får studerande äta lunch till subventionerat pris. På campusområdet finns ett stort urval av lunchrestauranger för studerande. Både i huvudbyggnaderna och i Technobothnia finns café- och restaurangverksamhet. Totalt finns på campusområdet sju restauranger där studerande får äta lunch till ett subventionerat pris. 

Har du examen från yrkesinstitut?

OBS! Om du sökt in med yrkesinriktad grundexamen (dvs från yrkesinstitut) vänligen ta med avgångsbetyget i original genast den första skoldagen eftersom det kontrolleras då du inleder studierna.

Anvisningar för datoranskaffningar

Även om det finns datasalar på enheten så ombeds studerande införskaffa en laptop eller surfplatta till sina studier inför terminsstarten på årskurs 1. Den som inte har möjlighet att införskaffa en laptop eller surfplatta har chans att ansöka om stipendium under höstterminen.

Angående datoranskaffningar bör ni välja en bärbar dator som kan köra kontorsprogram. I samband med studiestarten ges instruktioner om hur ni gratis får tillgång till Microsoft Office 365, samt hur ni kan skaffa antivirusprogrammet F-Secure till ett rabatterat pris.

Datorerna kopplas vanligtvis upp via Novias trådlösa nätverk, och det är bra ifall de klarar sig några timmar på en laddning.

För ingenjörsstuderande kommer även matematikprogrammet Mathcad att användas. Mathcad kräver att datorn antingen har, eller virtuellt kan köra operativsystemet Windows. De Windows-versioner som fungerar är version 7, Windows 8.1 eller Windows 10. Vår tanke är att så stor del som möjligt av de använda programmen skall finnas som gratisversioner.

Allmän information om Vasa

Bostäder

I Vasa kan studiebostäder sökas via VOAS eller via den privata hyresmarknaden.

Allmän information om Vasa

Nedan finns några länkar med allmän information om Vasa som kan vara bra att bekanta sig med.

I Vasa är möjligheterna till fritidssysselsättning mycket bra. Även havet ligger nära till och erbjuder fantastiska upplevelser året om. Vasa är även en mångsidig kulturstad som erbjuder kultur åt människor i alla åldrar på både finska och svenska. Du hittar mera information på Vasas webbsidor.

Karta över Vasa hittas här.

Här finns information om Vasas lokaltrafik. Campuslinje 14 går via torget, Vöråstan och Dragnäsbäck till Brändö campus. Tidtabellen är anpassad till föreläsningarnas begynnelse- och avslutningstider och går tre gånger i timmen under tiderna 8.00–10.00 och 12.00–16.00.

Vasa stads hälsning

Kontaktuppgifter till enhetens studiebyrå

Anna Stenman
(Koordinerande studiesekreterare)

Semester 29.6-26.7

 


Semester 28.7-16.8

 


Semester 26.6-31.7

 


På denna e-postadress svarar någon av våra studiesekreterare hela sommaren: studerandeservice@novia.fi