Teknik och sjofart

Riskhantering, 1 sp

Price
No fee
Application time
11.12.2023 08:00 - 26.4.2024 23:59
Credits
1 sp
Language
English
Time
6.5.2024 - 24.5.2024

Inom projektet Cirkus – Cirkulär ekonomi och digitalisering – hållbar utveckling för småföretag samarbetar Yrkeshögskolan Novia, Axxell, Yrkesakademin i Österbotten och Optima. Vi erbjuder tillsammans kurspaket med skräddarsydda kortkurser för att möta småföretagens behov.

Målgruppen är små och medelstora företag. All verksamhet inom projektet har en stark anknytning till omställningar; attitydförändringar och insikter till hur cirkulärt-tänkandet gynnar och effektiverar företagsverksamhet, samtidigt som det stöder Finlands målsättningar för en mer hållbar framtid.  CIRKUS är ett 2,5 årigt projekt som finansieras av Servicecentret för kontinuerligt lärande och sysselsättning och förverkligas i samarbete mellan utbildningsanstalter och arbetslivet.  

___________________________________________________________________
 
Riskhantering, 1 sp

Målgrupp:
Ledare inom industri och näringsliv.

Mål:
Att deltagarna erhåller en översikt i aktuella risker, cases, samt teorier och metoder inom riskhantering. Vidare kommer kursen ge en inblick i vad som förväntas av moderna företag och ledare i dessa frågor.

Förverkligande:
Kursen förverkligas i form av inbandade föreläsningar på Teams, föreläsningar, fallstudier (cases), och övningsarbeten i anknytning till det egna företaget. Kursarbeten utförs i Novias kursplattform Moodle. Kursen hålls huvudsakligen på engelska

Tidpunkt:
6 - 24 maj 2024

Rubriker:

  • Vad är Riskhantering 
  • Varför RM? 
  • Moduler i RM, cases, teorier och metoder i RM  

Bedömning:
Godkänd/kompletteras/underkänd

Litteraturförslag:
Förutom undervisningsmaterial, källa rekommenderad av läraren i samband med kursen:
någon av upplagorna i Brealey & Myers, Principles of Corporate Finance

Lärare/kontaktperson:
Thomas Finne, thomas.finne@novia.fi