Arviointikriteerit

Tuomaristo arvioi kilpailutuotteet kullekin luokalle sovitettu­jen kriteereiden mukaan. Erityisesti arvioidaan tuotteiden ulkonäkö, koostumus, tuoksu ja maku.

Kilpailuluokat 2017

Maitotuotteet

Lihatuotteet

  • Lämpökäsitellyt makkarat (2017)
  • Lämpökäsitelty liha (2017)
  • Maksamakkarat / pasteijat / pateet ja muu sisäelinruoka (2017)
  • Verituotteet (2017)
  • Tuoremakkarat (2017, 2018)
  • Ilmakuivattu liha (2018)
  • Ilmakuivattu makkara (2018)

Kalatuotteet

  • Kylmäsavukala (2017, 2018)
  • Lämminsavukala (2017, 2018)
  • Jauhetut kalatuotteet (2017, 2018)
  • Säilötty kala (2017, 2018)
  • Graavikala (2017, 2018)
  • Mätituotteet (2017, 2018)

Leipomotuotteet

Marja- ja hedelmätuotteet

Vihannes- ja sienituotteet

Kylmät mauste- ja ruokakastikkeet

  • Kastike (2017, 2018)
  • Chutney (2017, 2018)
  • Maustekastikkeet (2017, 2018)
  • Sinappituotteet (2017, 2018)
  • Luonnolliset öljyt (2017, 2018)
  • Maustetut öljyt (2017, 2018)

Snaksit

  • Snaksit (2017, 2018)

Pohjoismaiset juomat

Innovatiivinen artesaaniruoka