Artesaaniruokakilpailu

Kilpailuluokat 2018                     Kilpailusäännöt löydät täältä!


Maitotuotteet

  • Kovajuustot
  • Maustettu kovajuusto
  • Jäätelöt
  • Viher- ja sinihomejuustot
  • Pehmeät kittijuustot
  • Voi
  • Hapatettu maito


Lihatuotteet

  • Tuoremakkarat
  • Ilmakuivattu liha
  • Ilmakuivattu makkara


Kalatuotteet

  • Kylmäsavukala
  • Lämminsavukala
  • Jauhetut kalatuotteet
  • Säilötty kala
  • Graavikala
  • Mätituotteet


Leipomotuotteet

  • Täytetyt leipomotuotteet kasvisperäisellä täytteellä
  • Täytetyt leipomotuotteet eläinperusteisella täytteellä
  • Kaura-, ohra- tai kultturilajikeleivät
  • Tumma limppu


Marja- ja hedelmätuotteet

  • Perinteiset hillot
  • Maustetut hillot (myös muut kuin marjapohjaiset)
  • Perinteiset marmeladit
  • Maustetut marmeladit (myös muut kuin marjapohjaiset)
  • Perinteiset hyytelöt
  • Maustetut hyytelöt (myös muut kuin marjapohjaiset)
  • Jälkiruokakastikkeet
  • Marja- tai hedelmäsäilyke

Vihannes- ja sienituotteet

  • Sienisäilykkeet
  • Hapatetut vihannekset

Kylmät mauste- ja ruokakastikkeet

  • Kastike
  • Chutney
  • Maustekastikkeet
  • Luonnolliset öljyt
  • Maustetut öljyt

Snaksit

  • Snaksit


Pohjoismaiset juomat, alkoholittomat juomat

  • Marjamehut / hedelmämehut
  • Hiilihappoiset juomat
  • Muut juomat

Pohjoismaiset juomat, alkoholipitoiset juomat

  • Helmeilevät viinit (helmeilevä ta hiilihapotettu)
  • Kuohuviinit (méthode classique)
  • Aito siideri
  • Muut käymisteitse valmistetut juomat

 

Innovatiivinen artesaaniruoka

  • Innovatiivinen artesaaniruoka