Tulokset 2017

 

Artesaaniruuan SM-kilpailun 2017 voittajat selvillä

Artesaaniruuan suomenmestaruuskilpailu on ratkottu. Mitalit jaettiin perjantai-iltana 6.10.2017 Fiskarsin Ruukissa Raaseporissa. Kilpailuun osallistui tänä vuonna 50 yrittäjää yhteensä 120 tuotteella. Osallistujia oli Suomen lisäksi Ahvenanmaalta, Ruotsista sekä Virosta. Kilpailu oli avoin suomalaisille, pohjoismaalaisille sekä Baltian maiden osallistujille.

MAITOTUOTTEET

Mattas Gårdsmejeri (Ahvenanmaa): “Mattas Malou” (Kunniamaininta)

LIHATUOTTEET

  • Tuoremakkarat: 
    Marskogens lamm (Ahvenanmaa) – Lammsnäcka  (KULTA)
    Makkaramies Oy (Helsinki) - Ferin yrttipossu makkara (HOPEA)
    Makkaramies Oy (Helsinki) - Ferin Unkarilainen Paprikamakkara (PRONSSI)


KALATUOTTEET  

  • Säilötty kala: 
    Jörre & Johannas fisk (Pellinki) - Gräddfil-Chili strömming  (KULTA)

LEIPOMOTUOTTEET  

  • Vehnähapanleipä (vain hapantaikina): 
    Aroma Bageri & Konditori (Vaasa) – Linvete (KULTA)
    LOKAL Svenska Ekologiska Bageriet AB (Ruotsi) - LOKAL Emmer (HOPEA)
  • Ruishapanleipä (vain hapantaikana): 
    Backers Baker Ab (Raasepori) - Backers ekologiska Rågsurbröd (KULTA)
    Mathildedalin Kyläleipuri Oy (Salo) - Ruisvuoka (HOPEA)
    LOKAL Svenska Ekologiska Bageriet AB (Ruotsi) - LOKAL Fem (PRONSSI)
  • Kovat leivät: 
    Aroma Bageri & Konditori (Vaasa) – Speltknäcke (KULTA)
    T:mi Elina Lineri (Paimio) - Hamppknäkei (HOPEA)


MARJA- JA HEDELMÄTUOTTEET

  • Maustetut hillot: 
    Närboden (Kemiönsaari) - Jordgubbs-rabarbersylt (KULTA)
  • Marmeladit: 
    Sara´s Kitchen Garden (Raasepori) - Godmorgon-marmelad (KULTA)
  • Maustetut hyytelöt: 
    Toores Jôud Oû (Viro) - Meadowsweet Jelly (KULTA)
    Tackork bär & grönsaker (Nauvo) - Aroniagelé (HOPEA)


KYLMÄT MAUSTE- JA RUOKAKASTIKKEET 

  • Chutney: 
    Ingvalsby Gård (Raasepori) - Söt chili (KULTA)
  • Maustekastikkeet:
    Vikbo torp (Parainen) - Zing! (KULTA, kaksi voittajaa)
    Huhtasrinne Ky (Juornaankylä, Askola) - Salmiakki & Hunaja-puriste (KULTA,
    kaksi voittajaa)
    Mustila viini OY ( Elimäki) - MariaMamman Monitoimisoosi (PRONSSI,
    kaksi voittajaa)
    Sara´s Kitchen Garden (Raasepori) - Supersåsen (PRONSSI,
    kaksi voittajaa)
  • Luonnolliset öljyt: Maidla Sillaotsa Talu (Viro) - Cold pressed hemp oil (Kunniamaininta)

POHJOISMAISET JUOMAT (ALKOHOLITTOMAT)

  • Marjamehut / hedelmämehut:  
    Öfvergårds (Ahvenanmaa) - sortspecifik äppelmust (KULTA)
  • Glögi: 
    Kullas Gård (Kemiönsaari) – Hallonglögg (KULTA)

POHJOISMAISET JUOMAT (ALKOHOLIPITOISET)

  • Ruokaviini: 
    Vuokatin Viini Oy (Vuokatti) - Erland valkoinen marjaviini (KULA)
  • Jälkiruoka- ja herkkuviinit: 
    Kuura Cider AB (Raasepori) - Kuura Ice Cider 2015 (KULTA)
    Brännland Cider AB (Ruotsi) - Brännland iscider Fatlagrad 2015 (HOPEA)


INNOVATIIVINEN ARTESAANIRUOKA

Smakverket AB (Ahvenanmaa) - Picklade äppelskott (KULTA)
Finnviini OY (Espoo) - Kaamos (HOPEA)

PAKKAUSKILPAILU (Kaksi voittajaa)

  • Nord-T (Helsinki) - Moose on the Loose 
  • Kuura Cider (Raasepori) - Ice cider 2015

 

Artesaaniruuan suomenmestaruuskilpailu järjestetään myös ensi vuonna Raaseporissa Yrkeshögskolan Noviassa. Ajankohta on 21-23. maaliskuuta 2018. Pääjärjestäjänä jatkaa Rannikon Ruoka-niminen artesaaniruokahanke, joka on Pohjanmaan, Turunmaan, Ahvenanmaan ja Uudenmaan yhteistyöhanke. Kilpailu toteutetaan yhdessä alan yhdistysten ja muiden elintarvikealan toimijoiden kanssa.