Forskningsomrade Systemomstallning for att bygga resiliens

Matregion Nyland

About the project

Matregion Nyland - Ruokamaakunta Uusimaa är ett dryga treårigt projekt som
pågår under perioden 1.8.2018 - 31.12.2021. Projektet har beviljats
finansiering från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling samt från
Stiftelsen Finlandssvenska jordfonden.

Målsättningen med projektet Matregion Nyland - Ruokamaakunta Uusimaa är att
lyfta och profilera Nyland som gastronomisk region, samt att skapa en
långsiktig strategi för att föra landskapet till nya gastronomiska
landvinningar. Projektet arbetar utgående från fyra fokusområden:
- Den offentliga tallriken
- Turisttallriken
- Exporttallriken
- Nylänningens tallrik
Project ended
Period: 1.1.2018 - 4.4.2022
Focus area: Systemic Transformation to Build Resilience
Campus: Raseborg
Financers: Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling (EJFLU) , Stiftelsen Finlandssvenska jordfonden