Matregion Nyland
Period: 1.1.2018 - 4.4.2022
Content: Matregion Nyland - Ruokamaakunta Uusimaa är ett dryga treårigt projekt som pågår under perioden 1.8.2018 - 31.12.2021. Projektet har beviljats finansiering från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling samt från Stiftelsen Finlandssvenska jordfonden.Målsättningen med projektet Matregion Nyland - Ruokamaakunta Uusimaa är att lyfta och profilera Nyland som gastronomisk region, samt att skapa en långsiktig strategi för att föra landskapet till nya gastronomiska landvinningar. Projektet arbetar utgående från fyra fokusområden:- Den offentliga tallriken- Turisttallriken- Exporttallriken- Nylänningens tallrik
Focus area: Bioekonomi och hållbart nyttjande av naturresurser
Campus: Raseborg
Financers: Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling (EJFLU) , Stiftelsen Finlandssvenska jordfonden
Project owner: Yrkeshögskolan Novia
Project manager: Christos Granqvist