Mathantverksdagar i Fiskars

Kustens mat FB PROFILE HEADER

Kustens mat ordnar Mathantverksdagar – Artesaaniruokapäivät 23-24.11.2018 på Hotel Tegel i Fiskars. Mathantverksdagarna är samtidigt projektet Kustens mats slutseminarium. Välkommen!

Program 

Fredag 23.11
Kl. 11.00 – 12.00 Lunch, Wärdshuset i Fiskars

Kl. 12.00 – 12.15 Välkomstord och praktisk info, Marianne Fred, forskningsledare, Yrkeshögskolan Novia

Kl. 12.15 – 12.45 Sammanfattning av projektet Kustens mat, Ann-Louise Erlund, projektledare

Kl. 12.45 – 13.00 Mat ♥ Turism = Sant, Ville Vuorelma, turistchef, Raseborgs stad

Kl. 13.00 – 14.30 Turismens möjligheter för mathantverkare

Kl. 14.45 – 15.00 Eftermiddagskaffe

Kl. 15.00 – 15.30 Landsbygdsturism – samarbete över gränser, Gunnel Englund, mathantverkare, Pellinge

Kl. 15.30 – 16.00  Geographic Indication is telling the origin of the food,  Marjo Särkkä-Tirkkonen, erikoissuunnittelija, Nimisuoja-hanke PROMO

Kl. 16.00 –18.00 Valfritt program:

Kl. 19.00 Middag, Restaurang Kuparipaja


Lördag 24.11

kl. 9.00 - 9.15 Utbildning i mathantverk, Ann-Louise Erlund, projektledare

Kl. 9.15 – 9.45 Mitt mathantverk - Vad har mathantverksutbildningen gett mig?

Kl. 9.45-10.15 Mörby gård och Svartå kvarn, Anna Alm, ekoodlare, Raseborg

kl. 10.15-11.00 Wheat is the new black, Sam Pettersson, surdegsbagare och projektledare, Matregion Nyland, Yrkeshögskolan Novia

Kl. 11.00-12.00 Lunch, Wärdshuset i Fiskars

Kl. 12.00 – 12.30 Artesaaniruoan SM -kilpailut 2019 Jyväskylässä - yhteistyötä ja uusia avauksia, Leena Pölkki, projektipäällikkö, Jyväskylän AMK

Kl. 12.30 – 13.00 Aktuellt från föreningen Mathantverk i Finland rf – Suomen Artesaaniruoka ry, Margot Wikström, ordförande

Kl. 13.00 – 14.00 Summering av dagarna, Ann-Louise Erlund och Marianne Fred

Kl. 14.00-14.30 Eftermiddagskaffe

Kl. 14.30- 16.00 Höstträff med föreningen Mathantverk i Finland rf – Suomen Artesaaniruoka ry

 

Praktisk information

Anmälningstid:
Anmälan till dagarna är öppen 8.10-5.11.2018. Anmäl dig via denna länk:
Anmälan till Mathantverksdagar - Artesaaniruokapäivät.
Platserna är begränsade, så anmäl dig i tid!

Deltagaravgift:
Det kostar 20 euro / dag att delta. I priset ingår lunch och eftermiddagskaffe. Därtill tillkommer kostnad för middagen och för parallellprogrammen. Middagen kostar 55 euro, då ingår inte dryckerna (som betalas på plats enligt konsumtion). På fredagen finns två parallellprogram Rundturen till Kuura Cider, Fiskarsin Panimo och Ägräs Distillery kostar 20 euro. Rundturen genom Fiskars till Fiskars museum med guidning om brukets historia och regionens mattraditioner kostar 10 euro.

Inkvartering:
Vi har förhandsreserverat rum på Hotel Tegel och Fiskars Wärdshus i Fiskars (ligger mittemot Hotel Tegel) och på Dönsby B&B i Karis (ca 13 km från Fiskars). Boka ditt rum själv, senast 9.11.2018. Vid bokningen nämner du att du deltar i ”Mathantverksdagar/Artesaaniruokapäivät”. Hotel Tegel tar emot bokningar till både Tegel och Wärdshuset.

Prisexempel:

  • Hotel Tegel, enkelrum ca 95 euro/person, dubbelrum ca 65 euro/person
  • Hotel Wärdshuset, dubbelrum ca 65 euro/person
  • Dönsby B&B, enkelrum ca 50 euro/person, dubbelrum ca 40 euro/person, trippelrum ca 30 euro/person

Det är förstås även möjligt att boka boende annanstans! Via Airbnb hittar du boende i Fiskars. I Karis och och Ekenäs finns både motell och hotell att välja mellan. Se Visit Raseborgs webbsida för mera information.


Hur hittar jag till Fiskars?
Här kan du läsa mera om Fiskars och hur du hittar dit! 

Frågor?

Kontakta oss per e-post mathantverk@novia.fi eller ring projektassistent Heidi Barman-Geust, tfn 044-449 8101.

 

Lippu EJFLU svenska ISOhavkraftEU 2014 2020 rgb