centrum 9391 30cm

Novia-Hub Sydösterbotten

Novia-Hub Sydösterbotten

Projektet Novia-Hub Sydösterbotten har som mål att starta nya utvecklingsprojekt som gynnar Sydösterbotten, tillsammans med aktörer i regionen. Detta inom alla forskningsområden: teknik, företagsekonomi, hälsa och välfärd och kultur.

Finansiering

Frans Henriksons testamentsfond

Projekttid

Mars 2022 - Februari 2024

Kontakta oss

Ring eller skicka e-post för att boka ett möte. Kontaktuppgifter här.

 

Nyheter


26.10

På bilden från vänster: Petra Ylitalo, Heidi Smart och Katrin Asplund 

Projektledare Petra Ylitalo och projektforskare Katrin Asplund deltog på Kasvihuonealan Uuden Tekniikan-päivä tillsammans med Heidi Smart från Österbottens svenska producentförbund.  ÖSP hjälper oss i Novia-hubben som bäst planera ett energiprojekt för växthusbranschen.


26.5 

En första pop-up kurs i Närpes ordnades inom ramen för projektet. Här fick företagare lära sig tolka sina bokslut. Stort tack till Jörgen! Det blev en lyckad tillställning med fantastisk föreläsare och många deltagare. Vänta er fler pop-up kurser och längre kurshelheter i Sydösterbotten framöver!


16.2

På bilden från vänster: Nanette Westergård, Anna-Greta Olsio-Tuisku, Annika Wentjärvi, Anne Hietanen

Forskningsteamet från interprofessionell hälsa och välfärd var på Dynamo i Närpes och diskuterar framtida projektsamarbeten med äldrerådets ordförande.


5.12

Vi besökte tre rekryterande företag i Kristinestad och ett i Kaskö. Företagen var från olika branscher och de sökte olika typer av förstärkning. Därför hade vi med oss både tradenomstuderande och teknikstuderande.

Bilder från företagsbesök hos Electron, Puucomp och Nordautomation i Kristinestad samt från besök vid företaget Foudila i Kaskö.

 

 

Svenska kulturfonden logo horisontell svart RGB

Aktuella projekt och utbildningar