Nordic Music Creators -hanke vahvistaa musiikkiteollisuutta

23.4.2024
Kulttuuri ja yrittäjyys Uutiset
Musik studio2 1

Nordic Music Creators (NMC) on Merekurkun alueen verkosto, johon kuuluvat Novia AMK, Musikmakarna- Songwriters Academy of Sweden, Yrkesakademin i Österbotten, Lappväärtin kansanopisto ja Kulturakademin Storuman. Laajojen yhteyksien avulla alueelliseen, kansalliseen ja globaaliin musiikkiteollisuuteen tarjoamme foorumin osaamisen kehittämiselle, innovaatioille ja yhteisille panostuksille. Yhteistyössä lauluntekijöiden, yrittäjien, opiskelijoiden ja musiikkialan pk-yritysten kanssa NMC nostaa alueen yrittäjät globaalille markkinalle. Hanke järjestää innovatiivisia lauluntekijäleirejä, seminaareja, webinaareja ja rakentaa verkostoja taiteilijoiden, muusikoiden, lauluntekijöiden ja tuottajien kesken. Muita hankkeen tavoitteita ovat luovien alojen yrittäjyys, tasa-arvo sekä musiikkiteollisuuden terveys ja hyvinvointi.

”Hankkeessa keräämme tietoa, taitoja ja kontakteja yhteiseen pottiin hankkeen kumppaneille, Aurora-alueen verkostolle ja kansainvälisille yhteistyökumppaneille. Pitkällä aikavälillä hanke edistää liiketoiminnan ja musiikin viennin kasvua”. Sanoo Victor Strömbäck, Yrkeshögskolan Novia

Kuka voi osallistua Nordic Music Creators -hankkeeseen?

Kaikki verkkotapahtumat ovat avoimia ja maksuttomia. Yhteistyökumppaneilla on myös mahdollisuus osallistua luoviin leireihimme, innovaatiolaboratorioihin ja tapahtumiin. Leireille ja innovaatiolaboratorioihin osallistuvilta vaaditaan vahvoja taitoja laulunteossa ja musiikin tuotannossa. Leireille haetaan yleensä yksittäisen osallistujan portfolion perusteella. Hankkeessa tehtävä laulunteko ja musiikin tuotanto säilyvät korkealla taiteellisella ja ammatillisella tasolla. Järjestämme myös toimintaa ja tapahtumia, jotka sopivat nuoremmille osallistujille.

Interreg Aurora -hanke Nordic Music Creators on käynnistynyt keväällä 2024 ja jatkuu 31.1.2027 saakka. Yli miljoonan euron projektibudjetilla hanke tavoittelee musiikkialan vahvistamista Aurora-alueella. Hanke rahoitetaan Interreg Aurora -ohjelmasta. Myös seuraavat toimijat tukevat ohjelmaa: Lapin liitto, Region Västerbotten, Örnsköldsviks kommun, Svenska kulturfonden, Yrkeshögskolan Novia (Novia AMK), Kristiinankaupunki, Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur, Kulturakademin Storuman ja Stundentföreningen Musikmakarna.

Lisätietoja tapahtumista ja hankkeen tapahtumista julkaistaan kevään aikana organisaatioiden omilla verkkosivuilla tai sosiaalisessa mediassa.

Jos sinulla on kysyttävää hankkeesta, ota yhteyttä johonkin projektinjohtajistamme:

Novia AMK: Victor Strömbäck (sähköposti: victor.stromback@novia.fi)

Yrkesakademin i Österbotten: Johan Nybäck (sähköposti: johan.nyback@yrkesakademin.fi)

Lappväärtin kansanopisto: Janne Hyöty (sähköposti: janne@jannehyoty.com)

Musikmakarna (SE): Oscar Sundelin (sähköposti: oscar@musikmakarna.se)

Kulturakademin Storuman (SE): Duncan Kemp (sähköposti: duncan@kemp.nu)