Bedömningskriterier

Juryn bedömer tävlingsprodukterna i FM i Mathantverk efter kriterier anpassade för varje klass. I huvudsak bedöms utseende, konsistens, doft och smak. Här är de kriterier som juryn går efter då de bedömer produkterna:

 

Mejeriprodukter

Charkuteriprodukter

Fiskprodukter

  • Kallrökt fisk (2017, 2018)
  • Varmrökt fisk (2017, 2018)
  • Fiskfärsprodukter (2017, 2018)
  • Inlagd fisk (2017, 2018)
  • Gravad fisk (2017, 2018)
  • Produkter av fiskrom (2017, 2018)

Bageriprodukter

Bär- och fruktprodukter

Grönsaks- och svampprodukter

Kalla krydd- och matsåser

  • Dressing (2017, 2018)
  • Chutney (2017, 2018)
  • Kryddsås (2017, 2018)
  • Senapsprodukter (2017, 2018)
  • Naturell olja (2017, 2018)
  • Smaksatt olja (2017, 2018)

Snacks

  • Snacks (2017, 2018)

Nordiska drycker

Innovativt mathantverk