Tutkinnosta silta Pohjoismaihin

19.11.2020
Uutiset
nyhetJN IMG 9044 4

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot eli Master-tutkinnot antavat laajasti valinnanmahdollisuuksia oman urapolun sekä ammatillisen verkoston rakentamisen tueksi.

Kun tavoitteena on kehittää pohjoismaista verkostoa tai päästä etenemään uralla jossain toisessa Pohjoismaassa, opiskelupaikan valintaan kannattaa satsata. Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2018 suomalaisyritysten tytäryhtiöillä oli Ruotsissa noin 68 500 työntekijää ja 750 yhtiötä sekä ruotsalaisyritysten tytäryhtiöillä Suomessa noin 77 000 työntekijää ja 1200 yhtiötä.

Osaksi tätä yhteisöä pääsee opiskelemalla Yrkeshögskolan Noviassa, kattavan pohjoismaisen verkoston keränneessä ammattikorkeakoulussa.

Noviassa on 4 000 opiskelijaa ja 300 työntekijää, ja koulutuspaikkakuntina toimivat Vaasa, Turku, Raasepori ja Pietarsaari. Ammattikorkeakoulu tarjoaa monenlaista täydennyskoulutusta sekä usean eri alan ruotsin- ja englanninkielisiä AMK- ja YAMK-koulutusohjelmia. Lisäksi Novia järjestää erikoistumiskoulutuksia ja avoimia AMK-opintoja. Novia räätälöi täydennyskoulutusta ja kehityspalveluja yritysten tarpeisiin, erityisenä vahvuusalueenaan pohjoismainen liike-elämä ja kulttuuri. Novia on Suomen suurin ruotsinkielinen ammattikorkeakoulu, josta valmistuneiden työllisyys on maan huipputasoa.

Kansainvälisyyttä ja kielitaitoa
Novialla on laaja ja toimiva yhteistyöverkosto Pohjoismaissa. Opiskelijat voivat suorittaa toimeksiantoja pohjoismaisilla markkinoilla, esimerkiksi Nordplus-verkoston kautta, joka on Pohjoismaiden ministerineuvoston tärkein elinikäistä oppimista tukeva koulutusohjelma. Novialla on Suomen ammattikorkeakouluista ja yliopistoista ollut viime vuosina eniten Nordplus-verkostoja. Novia harjoittaa pohjoismaisen yhteistyön saralla myös kattavaa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa. Euroina laskettuna pohjoismaiset yhteistyöhankkeet muodostavat yli puolet Novian hankesalkusta.

Pohjoismainen ulottuvuus näkyy myös englanninkielisissä koulutusohjelmissa. Laajan ruotsinkielisen koulutustarjonnan lisäksi vuoden 2021 haussa on 15 englanninkielistä koulutusta. Joustavat opinnot on ankkuroitu vahvasti työelämään. Erityisesti englanninkieliset koulutusohjelmat tarjoavat mahdollisuuden kartuttaa kansainvälisiä verkostoja ja syventää kielitaitoa.

MASTER-TUTKINTO VIE PITKÄLLE
Master of Business Administration, Digital Business and Management, Vaasa
Master of Engineering, Automation Technology, Vaasa
Master of Engineering, Industrial Management and Engineering, Vaasa
Master of Business Administration, Service Design, Turku
Master of Engineering/Master of Maritime Management, Turku
Master of Engineering, Autonomous Maritime Operations, Turku
Master of Health Care/-Social Services, verkko-opintoina
Master of Natural Resources, Management, verkko-opintoina tai Raaseporissa
Master of Culture and Arts, Photography, Pietarsaari