Study in Turku verkoston rahoitus varmistui kolmelle vuodelle

22.12.2022
Turku Uutiset
Capture

Study in Turku -verkosto on jatkaa toimintaansa seuraavien kolmen vuoden ajan. Toimintakauden 2023–2025 aikana verkosto edistää Turun yhteistyötä, jolla vahvistetaan Turun asemaa vetovoimaisena ja houkuttelevana opiskelu- ja opiskelijakaupunkina.

Study in Turku -verkostossa on järjestetty aiempina vuosina erilaisia toimenpiteitä opiskelijatapahtumista työllisyyden edistämistoimenpiteisiin. Toimintaa rahoittavat Turun kaupunki, Turun yliopisto, Turun ammattikorkeakoulu, Åbo Akademi, Yrkeshögskolan Novia ja Humanistinen ammattikorkeakoulu. Yhteistyössä ovat mukana myös turkulaiset ylioppilas- ja opiskelijakunnat, sekä Turku Science Park.

Verkosto solmi uuden yhteistyösopimuksen loppuvuodesta 2022 ja vahvisti rahoituksen jaon ohjausryhmän kokouksessa 15.11.2022.

Opiskelijakaupunki Turku on toiminut verkostona jo 9 vuoden ajan. ”Kolmen vuoden rahoituskausi tuo vakautta ja pitkäjänteisyyttä toimintaan. On hienoa päästä tekemään tulevien vuosien aikana parempaa opiskelijakaupunkia yhdessä opiskelijoiden, korkeakoulujen ja Turun kaupungin kanssa”, toteaa Anssi Kaisti, verkoston koordinaattori.

”Turku on opiskelijalle mahdollisuuksia täynnä ja jokaiselle löytyy jotakin. Study in Turku on tunnettu brändi, jonka taustalta löytyvät Turkuun tyytyväiset korkeakouluopiskelijat”, pohtii verkoston viestintäsuunnittelija Sini Saarinen. Verkoston vuonna 2020 teettämässä opiskelijakyselyssä (turku.fi) 98 % suosittelisi Turkua opiskelijakaupunkina.

Vuosina 2023–2025 Study in Turku -verkosto järjestää:

kansainvälistä ystävätoimintaa (turku.fi), joka tuo yhteen kaupunkilaiset ja kansainväliset korkeakouluopiskelijat.

Korkeakoulujen yhteisen kesäkoulun – Turku Åbo Summer School (utu.fi)

Ensimmäisen vuoden opiskelijoille suunnatut Study in Turku -messut (turku.fi), joilla tutustutaan vapaa-ajan mahdollisuuksiin ja palveluihin Turussa.

Study in Turku -verkosto osallistuu Suomen suurimpaan opiskelu- ja uratapahtumaan Studiaan (messukeskus.com) yhdessä Turun ylioppilaskyläsäätiön kanssa.

Kansainvälisten osaajien ja opiskelijoiden uratapahtuman – Study and Stay in Turku Career Event (utu.fi)

Tietoa toiminnasta:
Koordinaattori, Turun kaupunki: Anssi Kaisti, anssi.kaisti@turku.fi, p. 050 371 2714
Viestintäsuunnittelija: Sini Saarinen, sini.saarinen@turkuamk.fi, p. 050 598 5684