Kiertotalousakatemian verkkopalvelut avautuvat kesäkuun kiertotaloustapahtuman yhteydessä

29.5.2023
Liiketalous TKI
Cirkulär ekonomi, en pil som kurvar sig i evighetstecken

Yrityselämää palvelevan Kiertotalousakatemian verkkopalvelut avautuvat kesäkuussa järjestettävän kiertotaloustapahtuman yhteydessä. Kiertotalousakatemian tavoitteena on parantaa yritysten muutoskyvykkyyttä ja tukea niitä kestävässä kehityksessä.

Kiertotalousakatemian verkkopalvelut avautuvat maanantaina 5. kesäkuuta järjestettävän Kohti muutosta – kasvua kiertotaloudesta -tapahtuman yhteydessä. Verkkopalvelu pyrkii vastaamaan yritysten kasvaviin kiertotalouden osaamistarpeisiin sekä tukemaan niitä lisääntymien vastuullisuusvelvoitteiden täyttämisessä.

Kiertotalousakatemia on Suomen ensimmäinen korkeakoulupohjalta toimiva valtakunnallinen kiertotalouden osaamiskeskus, joka tarjoaa yrityksille ketteriä matalan kynnyksen palveluita aina asiantuntijapalveluista koulutuksiin, työkaluihin, oppaisiin ja käsikirjoihin, liiketoiminnan kehittämiseen sekä sen uudistamiseen.

Lisäksi verkkopalvelusta löytyy tietoa muun muassa tulevista aluekehittämisprojekteista sekä korkeakoulujen kanssa tehtävästä opiskelijayhteistyöstä, kuten esimerkiksi työharjoitteluista, harjoitus- ja opinnäytetöistä, hackathoneista ja työpajoista. Verkkopalvelu parantaa etenkin pk-yritysten asemaa vallitsevassa tilanteessa, jossa vastuullisuus muuttuu lakipykäliksi ja liiketoiminnan edellytykseksi.

Kiertotalous akatemia

Kiertotalousakatemia syntyi tarpeesta

Kiertotalousakatemia syntyi tarpeesta. Yrityksiin kohdistuvat vastuullisuusvaatimukset ovat lisääntyneet viime vuosina, ja EU:n huolellisuusvelvoite tulee laajentamaan yrityksiin kohdistuvia vaatimuksia entisestään. Monet vastuullisuutta koskevat sääntelyhankkeet ovat kuitenkin yhä valmistelussa tai niiden velvoitteita ei ole ulotettu vielä pk-yrityksiin.

Tulevaisuude kestävän liiketoiminnan luominen edellyttää yrityksiltä muutoskyvykkyyttä sekä etupainotteista varautumista tulevaan sääntelyyn. Korkeakoulut pyrkivät tukemaan elinkeinoelämää siirtymän keskellä, mutta oikean palveluntarjoajan löytäminen voi olla haastavaa, koska jokaisessa korkeakoulussa on omat painotuksensa ja erityisosaamisalueensa.

Kiertotalousakatemia halua tuoda kaikki aiheeseen liittyvät palvelut saman luukun taakse, jotta niiden käyttäminen helpottuisi ja selkeytyisi. Toistaiseksi toteutuksessa ovat mukana Haaga-Helia, Jamk ja Novia ammattikorkeakoulut, mutta verkkopalvelun tavoitteena on keskittää kaikkien korkeakoulujen kestävään kehitykseen liittyvät toiminnot saman luukun taakse.

Kiinnostuitko sinua kuulla lisää Kiertotalousakatemiasta? Lisää tietoa saat maanantaina 5. kesäkuuta järjestettävässä Kohti muutosta – kasvua kiertotaloudesta -tapahtumassa, jossa ääneen pääsevät muun muassa konkaripoliitikko Sirpa Pietikäinen ja muutosjohtaja Ville Availa. Tapahtuma on maksuton ja siihen voi osallistua myös etäyhteyden kautta.

Lisää tietoa

Yrkeshögskolan Novia, projektin vetäjä Harry Lindell, harry.lindell@novia.fi