Tekniikkaa ja luovuuttahoukuttelemaan uusia opiskelijoita

15.1.2015
Lehdistötiedote
pop up pohjanmaa3

Pohjalaiset opinahjot ovat hyvin edustettuina Pop-up Pohjanmaa -tapahtumassa Helsingissä 11.–13. kesäkuuta. Mukana oleville ammatti- ja korkeakouluille tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden saavuttaa sekä potentiaalisia uusia opiskelijoita että pääkaupunkiseudun alumneja. Samalla nykyiset opiskelijat voivat hyötyä arvokkaiden harjoittelutuntien muodossa osallistumalla sekä tapahtuman sisältöön että sen valmisteluihin.

Ammattikorkeakoulu Novia on päättänyt panostaa reilusti osallistumiseensa Pop-up Pohjanmaahan. - Tapahtuma on meille mahdollisuus tuoda esille Novian Pietarsaaren Campus Allegrossa järjestämän ainutlaatuisen kulttuurialan koulutuksen. Samanaikaisesti voimme markkinoida huippumodernia Schaumansalia sekä Galleria Gro:ta, taiteilijavetoista, ei-kaupallista galleriaa. Novia osallistuu tapahtumaan kulttuuriohjelmalla musiikin, installaatioiden, performanssien ja näyttelyiden muodossa, kertoo yksikönjohtaja Sören Lillkung. Myös Centria-ammattikorkeakoulu tuo luovaa taidetta Senaatintorille järjestämässään designnäytöksessä, jota koordinoi huippustailisti Teri Niitti.

Korkeakoulut tekevät tottuneesti yhteistyötä, näin myös tällä kertaa. Vaasan yliopisto, Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK ja Novia toteuttavat yhteistyössä Technobothnia-kontin. - Novia haluaa nostaa esille insinöörikoulutuksensa sekä uniikin opiskeluympäristön opetus- ja tutkimuskeskus Technobothniassa, kertoo yksikönjohtaja Jonas Waller.

Vaasan yliopiston viestintäpäällikkö Maria Mäkelä toteaa, että tapahtuma on Vaasan korkeakouluille hieno mahdollisuus tuoda esiin vahvuuksiaan. - Vaasan yliopisto on tapahtumassa mukana mm. järjestämällä avoimia keskustelutilaisuuksia tieteestä ja kutsumalla pääkaupunkiseudulla asuvia alumnejaan tapaamaan toisiaan. Koulutustarjonta on tietenkin esillä, ja Senaatintorille nousee viihtyisä yliopiston konttikahvila. Haluamme päivittää mielikuvan Vaasan yliopistosta, joka on liki viidessäkymmenessä vuodessa kasvanut kauppakorkeakoulusta monialaiseksi, kansainväliseksi yliopistoksi, lisää Mäkelä.

MM. NÄIN KOULUT SUUNNITTELEVAT OLEVANSA ESILLÄ POP-UP POHJANMAA -TAPAHTUMASSA:

Ammattikorkeakoulu Novia: bändi ja katuteatteria Esplanadilla, folkbarokkia, valokuva-, muotoilu- ja kuvataidetta Senaatintorilla
Vaasan yliopisto: keskusteluja tieteestä, alumnitapaaminen, kahvila
Novia, Vaasan yliopisto ja Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK: Technobothnia - tekniikkaa sekä insinööri-/diplomi-insinöörikoulutus Vaasassa
Centria-ammattikorkeakoulu: muotinäytös yhteistyössä Teri Niitin kanssa, kontissa turkis sisustuksessa
Optima: osallistuu tapahtumaan
Axxell, Lapväärtti: bändi Esplanadilla, tukitoiminnot tapahtuman logistiikkaan liittyen
Vaasan ammattiopisto: tukitoiminnot tapahtumassa

Lisäksi käydään parhaillaan keskusteluja muiden pohjalaisopinahjojen kanssa mukanaolosta.
Tapahtuman kontteihin rakentuvat myynti- ja esittelytilat kuvastavat vientivetoista Pohjanmaata.

Lisätietoja:
projektipäällikkö Laila Schauman, puh. 050 394 6575 , laila.schauman@pohjanmaanexpo.fi
www.pohjanmaa.fi www.facebook.com/pohjanmaaosterbotten #PUP2015