Novian rakennusinsinööri ja alumni Johanna Björkqvist palkittiin lopputyöstään

23.11.2023
Ingenjör (YH), byggnads- och samhällsteknik Insinööri Lehdistötiedote
alumn johanna bjorkqvist 2003 pris stal

Yrkeshögskolan Novian alumni Johanna Björkqvist palkittiin lopputyöstään Teräsrakennepäivillä Helsingissä keskiviikkona 22. marraskuuta. Björkqvistin opinnäyte käsittelee laskentaprosessien tehostamista teräsrakennelmien yksityiskohtaisessa suunnittelussa. Björkqvist valmistui rakennus- ja yhdyskuntatekniikan rakennusinsinööriksi Campus Vaasasta 14. kesäkuuta 2023.

Opinnäytetyö on tehty Nordec Oy:n tilauksesta. Sen ohjaajina ovat toimineet Rickard Nybacka Nordec Oy:stä ja Anders Borg Noviasta.

Opinnäytetyössä käsitellään mallien luomista IDEA StatiCaan teräsliitosten laskentapohjaksi. Siinä mm. selvitetään riskejä ja mahdollisuuksia liittyen teräsliitosten suunnitteluun ohjelmassa. Johanna Björkqvist on mallintanut viisi yritykselle keskeistä, mukautettavaa mallia IDEA StatiCaan. IDEA StatiCan tulosten vahvistamiseksi Björkqvist on laskenut edellä mainituista liitoksista kolme MathCadin avulla sekä vertaillut, miten tulokset eroavat toisistaan. Lisäksi opinnäytetyö sisältää lyhyen käsikirjan liitosten mallintamisesta IDEA StatiCan ohjelmistoon.

”Lopputyö on erittäin perusteellisesti tehty ja hyvin dokumentoitu. Työ on suoritettu hyvin, ja aihealue koskee tärkeää ja suhteellisen uutta työkalua teräsrakennelmasuunnittelijan työkalupakissa. Tämän työn on tehnyt opiskelija, joka on suuntautunut teräsrakennelmien mitoitukseen”, toteaa lehtori Anders Borg.


©SannaLiimatainen

Teräsrakenneyhdistys ry palkitsee vuosittain kaikkein parhaimmat opinnäytetyöt teräsrakenteiden aihealueelta (rakennusala) Suomen ammattikorkeakouluista ja yliopistoista. Palkitseminen tapahtuu Teräsrakennepäivän yhteydessä, tänä vuonna 22. marraskuuta.

”Lopputyöprosessi oli vaativa mutta opettavainen.  Haluan kiittää Nordecia tämän lopputyön mahdollistamisesta ja työn kautta saamistani uusista taidoista. Palkinto ja kovan työn tunnustaminen olivat mukava yllätys”, kertoo Johanna Björkqvist.

 

”Olemme hyvin iloisia menestyksestä ja erityisen tyytyväisiä siitä, että opiskelijamme Noviasta voivat tuottaa hyötyä alueen yrityksille”, toteaa koulutuspäällikkö Leif Östman.


Lisätietoja antaa

Yrkeshögskolan Novia, lehtori Anders Borg, puh. 050 585 2357
Yrkeshögskolan Novia, koulutuspäällikkö Leif Östman, puh. 044 780 5572
Johanna Björkqvist, puh. 044 278 8715, johanna.bjorkqvist@nordec.com 

Lähettäjä 
Yrkeshögskolan Novia, viestintäpäällikkö Jenny Svartsjö, puh. 050 561 7803

Lisätietoa kilpailusta
https://www.terasrakenneyhdistys.fi/fin/uutiset-tapahtumat/terasrakennepaiva/ 

Kuva Johannasta: Anders Borg, Novia