Novia kouluttaa kansainvälisiä insinöörejä - The Switch on tyytyväinen koulutuksen aloittamiseen Va

20.1.2011
Lehdistötiedote
Novia flagga

Vaasassa on Pohjoismaiden suurin energiaklusteri. Energiaklusterin yritykset kehittävät energiatehokkaita ratkaisuja maailmanmarkkinoille, joten Yrkeshögskolan Novian uusi Environmental Engineering -koulutusohjelma on kuin räätälöity seudun yritysten tarpeisiin.

Vaasan seudun kansainvälinen elinkeinoelämä on ilmaissut tukensa energiatekniikan englanninkieliselle insinöörikoulutusohjelmalle. Alueen kansainvälistä luonnetta painottavalle koulutukselle on kysyntää myös työmarkkinoilla. Vaasassa on monia hyviä asioita, jotka tukevat koulutuksen aloittamista; energiaklusteri, useita korkeakouluja ja kansainvälinen ilmapiiri.

The Switch on tuulivoima-alan edelläkävijäyritys. Talousjohtaja ja varatoimitusjohtaja Dag Sandåsin mukaan The Switchin on vaikea löytää henkilökuntaa, jolla olisi kokemusta tuulivoimasta. "Olemme palkanneet yritykseen ihmisiä tuulivoimaa lähellä olevilta aloilta sekä sellaisia henkilöitä, joilla on kokemusta kansainvälisillä markkinoilla toimivan kasvuyrityksen johtamisesta. Seudun kannalta on hyvä, että saamme tänne Environmental Engineering -koulutuksen - ja vielä englanninkielisenä, sillä energiaklusterin kasvu tulee Aasiasta, erityisesti Kiinasta, Intiasta ja Koreasta, Sandås sanoo.


Uuden koulutusohjelman opiskelijat voivat tehdä läheistä yhteistyötä The Switchin kanssa esimerkiksi työskentelemällä harjoitteluaikanaan yrityksessä tai tekemällä opinnäytetyönsä (lopputyö) yhteistyössä yrityksen kanssa. The Switch kannattaa sitä ajatusta, että opiskelijat tekisivät yhteistyötä yrityksen kanssa jo opintojen varhaisessa vaiheessa, aivan kuten Lappeenrannan teknillisen korkeakoulun opiskelijat tekevät yhtiön Lappeenrannassa sijaitsevan generaattoritehtaan kanssa.  The Switchillä on palkkalistoillaan myös useita tohtoriksi väitelleitä huippuosaajia.

Yrkeshögskolan Novian uudessa nelivuotisessa koulutusohjelmassa aloittaa 20 uutta opiskelijaa syksyllä 2011. Koulutus keskittyy pääasiassa ympäristö- ja energia-asioihin. "Tavoitteenamme on kouluttaa insinöörejä, joilla on hyvä kokonaisnäkemys ympäristö- ja energiakysymyksistä ja jotka osaavat tarkastella asioita taloudellisista, juridisista ja yhteiskunnallisista lähtökohdista. Olemme vakuuttuneita siitä, että energiatekniikassa suomalaisella teknologialla on erinomaiset mahdollisuudet menestyä globaaleilla markkinoilla", sanoo rehtori Örjan Andersson.

Hakuaika uuteen koulutusohjelmaan on alkanut ja jatkuu aina 15.2.2011 asti. Uuden koulutusohjelman markkinointi alkoi jo viime syksynä sen jälkeen, kun opetus- ja kulttuuriministeriö oli hyväksynyt Novian suunnitelmat aloittaa uusi Environmental Engineering -ohjelma Vaasan Palosaarella sijaitsevassa Novian tekniikan yksikössä.

"Environmental Engineering sekä energiatekniikan DI-koulutus, jonka Åbo Akademi aloittaa Vaasassa syksyllä 2011, vastaavat yhdessä erinomaisesti niihin kehitystarpeisiin, joita seudun elinkeinoelämä on tuonut esiin", kehaisee Dag Sandås.

Lisätietoja:

Yrkeshögskolan Novia, rehtori Örjan Andersson, puh 050 527 2286
Yrkeshögskolan Novia, yksikönjohtaja Kim Westerlund, puh 0500 564 299