centrum 9391 30cm

Novia-Hub Sydösterbotten

Aktuellt

Nyheter


15.2 Novia-hubben ordnade för studerande en heldags studieresa till Närpes med besök hos Nordex och Sydmedi. Efter lunchen besökte vi även RekrYA-mässan. Vi ordnade en paneldiskussion på mässan "Vidarestudier och behovet av högskoleutbildade i Närpesregionen, med Novia” och projektledare Petra Ylitalo fungerade som moderator.


8.2 

Novia-hubben ordnade studiebesök för socionomstuderande vid Novia. De besökte potentiella arbetsgivare i Närpes och Malax:  Familjecentret, Jobcenter och Welcome office i Närpes samt USM i Malax.


19.2.2024

Fredagen den 19.1 gick pop-up kursen 'Förmedla med bilder, ord och knapptryck' av stapeln vid Hotel Red & Green i Närpes. Under kurstillfället fick företagarna lära sig grunderna i verktyget Figma. Pop-up kursen blev en lyckad tillställning med många deltagare och en fantastisk föreläsare, Linda Jönn!


8.11.2023

Vi besökte fyra rekryterande företag, två i Kristinestad och två i Närpes. Denna gång ordnades företagsbesöksresan inom ramen för automationsprogrammet. Samtliga av dessa företag uttryckte ett behov av bland annat automationskunniga. Läs mer om vårt besök på Svenska Yle Studiebesök viktigt rekryteringssätt för företag: ”Viktigt att vi blir kända bland studerande”.

Bilder från företagsbesök hos Kone-Ketonen, Electron, Närko och NTM


26.10.2023

På bilden från vänster: Petra Ylitalo, Heidi Smart och Katrin Asplund 

Projektledare Petra Ylitalo och projektforskare Katrin Asplund deltog på Kasvihuonealan Uuden Tekniikan-päivä tillsammans med Heidi Smart från Österbottens svenska producentförbund.  ÖSP hjälper oss i Novia-hubben som bäst planera ett energiprojekt för växthusbranschen.


26.5.2023 

En första pop-up kurs i Närpes ordnades inom ramen för projektet. Här fick företagare lära sig tolka sina bokslut. Stort tack till Jörgen! Det blev en lyckad tillställning med fantastisk föreläsare och många deltagare. Vänta er fler pop-up kurser och längre kurshelheter i Sydösterbotten framöver!


16.2.2023

På bilden från vänster: Nanette Westergård, Anna-Greta Olsio-Tuisku, Annika Wentjärvi, Anne Hietanen

Forskningsteamet från interprofessionell hälsa och välfärd var på Dynamo i Närpes och diskuterar framtida projektsamarbeten med äldrerådets ordförande.


5.12.2022

Vi besökte tre rekryterande företag i Kristinestad och ett i Kaskö. Företagen var från olika branscher och de sökte olika typer av förstärkning. Därför hade vi med oss både tradenomstuderande och teknikstuderande.

Bilder från företagsbesök hos Electron, Puucomp och Nordautomation i Kristinestad samt från besök vid företaget Foudila i Kaskö.