Benjamin Sundbäck, byggmästare (YH)

"Alla i skolan är mycket aktiva och det gör att alla har roligt och att man orkar studera."

Studerandeberättelser Byggmästare (YH), dagstudier
Benjamin Sundbäck
Berätta om dig själv

Jag heter Benjamin Sundbäck och är hemma från Sundö, en holme i Pellinge skärgård som man måste åka med färja till för att komma dit med bil. Tidigare har jag studerat vid Östra Nylands yrkesinstitut var jag gick byggarlinjen i tre år. Därefter hade jag två år paus tack vare armén och sedan sökte jag till Novia i Raseborg som byggmästare och kom in.

Mina intressen är många men det största en nog båtar, min egen båt har jag satt många timmar på för att få den snygg och praktisk men den ska också gå hårt. Jag skruvar också med bilar eller andra saker om de går sönder, snickrar och gör metallarbeten.

Varför valde du att studera till byggmästare (YH)?

Jag är intresserad av allt som handlar om byggande och snickeri. Som ung har jag byggt mycket med min far och varit med honom när vi byggde vårt egnahemshus. Så jag tänkte att om jag har den möjligheten att fortsätta med högre studier inom ett sådant ämne som intresserar mig – så varför inte?

Vad är det mest intressanta med studierna?

Människorna som man träffar och kontakterna som man får. Och så klart gemenskapen med studerande i klassen.

Hur är det att studera i Raseborg?

Alla i skolan är mycket aktiva och det gör att alla har roligt och att man orkar studera, och om man behöver hjälp med något kan man alltid fråga de äldre studerandena, t.ex. om man behöver hjälp med matematiken.

Vilka är dina framtidsplaner?

Det som jag kommer att göra i framtiden är nog att fortsätta med att arbeta i Pellinge, för det kommer alltid att finnas sommargäster och arbeten som behöver en byggmästare.