Veera Koski-Säntti, medianom (YH), fotografering

I ansökan 2020 heter utbildningen bildkonstnär (YH), fotografering

Vaikka sinulla ei ole ruotsia äidinkielenä, voit opiskella Noviassa. Veera päätti opiskella medianomiksi (AMK), valokuvaus ruotsiksi, vaikka hänen äidinkielensä on suomi.

Taustaveera koski santti

Olen Veera Koski-Säntti ja olen kotoisin Kurikasta Etelä-Pohjanmaalta. Olen kasvanut Kurikassa ja käynyt myös lukion siellä, minkä jälkeen vietin pari välivuotta töitä tehden ja matkustellen ennen kuin päädyin hakemaan Novialle valokuvausopiskelijaksi. Olen kiinnostunut valokuvauksen eri osa-alueista ja haluan oppia uutta, joten se oma ”juttu” ei ole vielä täysin selvillä.

Kerro koulutusvalinnastasi

Hain Novialle, sillä korkeakoulutasoisia valokuvauskoulutuksia on Suomessa vain muutamia. Pietarsaari on myös lähimpänä kotikaupunkiani, vaikka toisaalta olisi ollut mukava muuttaa hieman suurempaan kaupunkiin. Olen kuitenkin viihtynyt täällä, koska on tämä kuitenkin erilainen ja uusi paikka minulle. Koulutusta hakiessani kielellä ei ollut minulle suurta merkitystä, joten en kokenut ruotsin kielen olevan minulle este vaan jopa hyvä asia, jotta oma kieleni kehittyisi edes jonkin verran.

Millaista on opiskella medianomiksi (AMK), valokuvaus?

Monipuolista ja mukavaa. Opintoihin sisältyy erilaisia projekteja, myös kansainvälisiä, jotka ovat mielenkiintoisia ja hyvää harjoitusta tulevaisuutta varten. Mahdollisuudet vaihto- ja jatko-opintoihin sekä erilaisiin työharjoitteluihin niin Suomessa kuin ulkomailla ovat myös hyvät. Opiskelu on suurimmaksi osaksi todella itsenäistä, mutta opettajilta saa aina apua sitä tarvittaessa. Täällä tutustuu erilaisiin ja uusiin ihmisiin, joilta voi oppia lisää ja joiden kanssa voi viettää aikaa.

Missä olet ollut harjoittelussa?

En ole vielä ollut työharjoittelussa, mutta haluaisin päästä ulkomaille jonkun valokuvaajan studiolle tai lehteen.

Millaista on opiskella ruotsiksi suomenkielisenä? 

Minulle se on ollut melko helppoa, sillä luennoilla ymmärrän mielestäni opetuksen hyvin ja tehtävät saa kuitenkin tehdä suomeksi tai englanniksi. Keskustelut opettajien ja muiden opiskelijoiden kanssa käydään välillä suomeksi, ruotsiksi, englanniksi tai jopa kaikkien näiden kielien sekoituksena, mutta yleensä aina jokin yhteinen kieli löytyy. Joskus on vaikea isommassa ryhmässä pysyä mukana tai lähinnä osallistua keskusteluun, jos se käydään ruotsiksi ja ihmiset puhuvat nopeasti, mutta tämäkin on sellainen asia, johon pystyy itse vaikuttamaan ja kehittämään kielitaitoaan. Oma ruotsin kieleni on ollut mielestäni hyvä, ylä-aste ja lukio pohjalta, tänne tullessani, mutta minun ei ollut koskaan tarvinnut käyttää sitä. Kyllä täällä pärjää, jos on avoimin mielin kielen suhteen!

Millaista on opiskella Pietarsaaressa? 

Täällä on mukavaa ja hyvä olosuhteet keskittyä koulunkäyntiin. Pieniä tapahtumia on paljon, niin Novian opiskelijoiden, kuin kaupungin muiden tahojen järjestämiä. Myös harrastusmahdollisuudet ovat mielestäni hyvät täällä.

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on? 

Työskennellä valokuvauksen alalla ja yhdistää matkustelu siihen.

 

2020 ändar inriktingen till bildkonstnär (YH), fotografering

Läs mer om utbildningen här > Lue lisää koulutuksesta >