Sarah Lindgren, estenom (YH)

Berätta om dig själv!sarah lindgren

Mitt namn är Sarah Lindgren och hemma från Jakobstad. Efter gymnasiet flyttade jag till Stockholm ett år där jag gick en hårstylistutbildning och jobbade på SOS-Barnbyar och på Läkare utan gränser. Jag går nu mitt tredje år på estenomutbildningen och vid sidan om skolan jobbar jag i klädbutiken Karisma.

Varför valde du att studera till estenom (YH)?

Jag har alltid drömt om att få jobba med något kreativt och gärna inom mode. Jag bestämde mig för att jag vill bli estenom efter ett studiebesök från gymnasiet till Novia där jag av en slump hamnade på ett informationstillfälle om estenomutbildningen. Jag kände direkt "Det här är ju min utbildning". Jag blev jätteöverraskad och glad för jag visste inte att det fanns ett sådant utbildningsprogram i Finland.

Hur är det att studera till estenom?

Det är verkligen superkul! Jag är så glad över möjligheten att få studera mitt intresse. Utbildningen är varierande och man får en bred kunskap inom hela skönhetsbranschens områden. Man får en bra grund att stå på inför framtiden. Det är framförallt en praktisk utbildning med lite tenter, istället har vi kursuppgifter i form av portfolier och andra praktiska uppgifter.

Var har du varit på praktik?

Min första praktik gjorde jag på klädbutiken Karisma i Vasa. Där är det mycket fokus på personlig kundservice och styling och jag fick även en inblick i hur det är att vara egenföretagare. Min andra praktik gjorde jag i Stockholm hos stylist Sara Biderman. Sara var stylist för tv4's produktion Lets dance under min praktikperiod och därför blev jag kostymassistent på Let's Dance.

Hur är det att studera i Vasa?

Jag gillar Vasa som studiestad. Framför allt har det varit trevligt då vår enhet fått flytta ut till vårt nya campus på Brändö.

Vilka är dina framtidsplaner?

Jag vill i något skede läsa modevetenskap eller fashion design. Mitt mål är att jobba med något inom mode där jag ständigt har möjlighet till att utvecklas och med tillräckligt varierande arbetsuppgifter. En dag vill jag också starta eget företag.

Läs mer om utbildningen här.