Santeri Jutila, medianom (YH), fotografering

Bakgrundsanteri jutila

Jag heter Santeri Jutila och kommer från Kronoby. Jag är intresserad av t.ex. att vara ut i naturen och skogen. Tidigare har jag studerat vid yrkesskolan Optima i Jakobstad.

Varför valde du Novia och att studera till medianom (YH), fotografering?

Jag valde att söka till medianomutbildningen i Jakobstad eftersom jag hade fotografering som hobby, men kände att intresset för fotograferingen växte hela tiden, och jag började tänka att det skulle kunna vara mitt framtida yrke.

Vad är mest intressant i din utbildning?

Det som jag tycker att är mest intressant i min utbildning är att vi får hålla på med olika projekt och att vi får prova på olika fotograferingsstilar, t.ex. studiofotografering, bildjournalistik etc.

Har du varit på praktik?

Jag gjorde min första praktik sommaren 2017 vid Österbottens tidning här i Jakobstad. Det tyckte jag att var super!

Hur är det att studera i Jakobstad?

Jakobstad som studiestad tycker jag fungerar bra. Det är ju inte precis en storstad, men tänker att det kan bara vara ett plus för studierna. Och man lär ju förstås känna en stor del av människorna när man bor här ett tag.

Vilka är dina framtidsplaner?

Mina framtidsplaner är att jobba möjligen som tidningsfotograf eller porträttfotograf, lite svårt att säga i det här skedet. Var jag kommer att vara placerad då, det vet jag inte ännu.

Varför rekommenderar du din utbildning?

Jag rekommenderar min utbildning till dig som är intresserad av att bli fotograf och som vill jobba med något kreativt. Vi har jätteprofessionella lärare, som säkert kommer att hjälpa en oavsett vad man har för framtidsplaner.


2020 ändar inriktingen till bildkonstnär (YH), fotografering

Läs mer om utbildningen här >